Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a întocmit un plan cu 11 măsuri, pentru reducerea consumului de energie electrică și gaze în perioada rece.
„Am întocmit un plan de reducere a consumurilor de energie electrică și gaze naturale. Sunt stabilite 11 puncte, la propunerea directorului tehnic. Sunt sectoare de activitate, cum ar fi serviciile TESA sau dispensarul TBC, unde programul de lucru se termină la ora 4.00 sau 2.00, astfel că s-a dispus ca toate aparatele și corpurile de iluminat să fie oprite la ora respectivă.“, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Se va reduce temperatura în spațiile unde nu se desfășoară activitate
Spațiile unde nu se vor mai desfășura activități, temperatura va fi redusă. „Mediul de lucru este stabilit la 23 grade Celsius, iar acolo unde birourile sau secțiile se închid, să fie un mediu de 20 grade Celsius“, a mai spus Vienescu.
Temperatura pe secțiile spitalului va fi verificată în permanență și se vor monta termostate.
„Programul de furnizare a căldurii va fi în funcție de temperatura exterioară. La nivelul secțiilor vor fi achiziționate termostate care vor opri centralele atunci când va ajunge la o anumită temperatură. De asemenea și în secțiile spitalului, în funcție de temperatură, personalul îi va comunica fochistului de la centrală să oprească funcționarea acesteia“, a adăugat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Căldură după program în spital
Agentul termic a început să fie furnizat în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu de la începutul lunii trecute, dar după un anumit program.
„Nu este un program de furnizare permanentă. Agentul termic este furnizat între orele 21.00 – 24.00 și dimineața, de la 4.00 șa 7.00. Nu au fost nemulțumiri din partea pacienților că este frig în saloane, dar urmărim evoluția vremii, ca să vedem dacă este nevoie să mărim acest program de furnizare a căldurii“, a arătat Dumitru Vienescu.