spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitatePolițistul negociator care l-a convins pe bărbatul sinucigaș să coboare de pe...

  Polițistul negociator care l-a convins pe bărbatul sinucigaș să coboare de pe clădirea spitalului

  Un polițist negociator ajutat de alți doi colegi a fost cel care l-a convins pe bărbatul care s-a urcat pe clădirea spitalului, pentru a se arunca în gol, să coboare.
  „A amenințat că recurge la un gest extrem dacă nu-și vede copilul.
  Această scenă s-a derulat în dimineața acestei zile în Târgu-Jiu, când un bărbat s-a urcat pe acoperișul Spitalului Județean „Tudor Vladimirescu”, de unde a amenințat că se va arunca dacă nu își vede copilul, în ciuda faptului că împotriva sa fusese emis un ordin de protecție ca urmare a comportamentului violent adoptat față de membrii familiei.
  La fața locului au fost mobilizați de urgență colegii noștri, Dan și Florin din cadrul Biroului de Ordine Publică, unde împreună cu Cătălin, ce deține funcția de negociator la nivelul IPJ Gorj, au purtat ample discuții referitoare la cauzele care au condus la inițierea acestui gest necugetat.
  Constatând că exista riscul real ca bărbatul să sară de pe acoperiș, întrucât acesta manifesta disperare în acțiunile sale, colegii noștri au inițiat și purtat discuții active urmate de acțiuni de empatizare, care au condus la salvarea vieții bărbatului, prin convingerea acestuia de a renunța la gestul extrem.
  Pentru întreaga acțiune, cei 3 polițiști au beneficiat și de suportul pompierilor din cadrul ISU Gorj, care au intervenit la locul evenimentului, evitându-se înregistrarea unei tragedii.
  Îi felicităm cu această ocazie pe colegii noștri pentru profesionalismul de care au dat dovadă, contribuind și de această dată la salvarea unei vieți!
  P.S. Colegul nostru, Cătălin Milca, în calitatea sa de negociator, nu se află la prima realizare de acest gen, în decursul anilor 2021 și 2022 reușind să contribuie, prin modul său de acțiune, la salvarea altor 2 persoane, pe care le-a determinat să renunțe la acest tip de gesturi necugetate“, se arată pe pagina de Facebook Europol.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: