spot_img
14.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateProfesorii fără performanțe doresc să fie primiți în Centru de excelență în...

  Profesorii fără performanțe doresc să fie primiți în Centru de excelență în Informatică. „Aș angrena foști elevi olimpici“

  Județul Gorj este singurul din Oltenia în care nu există un Centru de excelență în Informatică pentru pregătirea elevilor care participă la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale.

  Acesta ar putea fi înființat în perioada următoare în municipiul Târgu Jiu.

  Eugen Nodea, profesor de informatică la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ și unul dintre profesorii coordonatori ai lotului României la Informatică, este dezamăgit de atitudinea unor colegi, care doresc să fie încadrați la acest centru sau chiar să-l conducă, deși nu au vreo performanță notabilă: „La noi este o altă problemă pe care am constatat-o. Noi vem centrul acesta de excelență ca o participare a tuturor. «Nu mă bag și eu? Să îmi iese și mie ceva, acolo». Cam așa se discută. Trebuie să înțelegem că excelența nu o poate face oricine, ci trebuie să ai în spate un background profesional. Adică cei care își doresc să devină lectori trebuie să aibă în palmares rezultate la olimpiadă. La noi, toată lumea vrea să participe, să fie prins ca lectori. Nici măcar nu avem avizat un asemenea concurs, că deja se aude prin oamenii orașului și viitorii posibili directori de centru, ceea ce mi se pare specific oltenesc. Trebuie să se înțeleagă că, dacă se dorește performanță, trebuie să fie selectat să se ocupe profesorul care știe și face performanță“, a spus Eugen Nodea la Impact Tv.

  Își dorește ca foști elevi să devină lectori

  Profesorul Eugen Nodea își dorește să se mizeze pe foștii elevi din Gorj care au adus multe medalii și acum fie sunt studenți sau lucrează în companii renumite de IT, mai ales că multe Centre de excelență au apelat la aceștia, iar rezultatele obținute au fost foarte bune: „Eu aș angrena foști elevi olimpici. De exemplu, aș implica elevi de genul lui Giovani Popescu (n.r.-un elev genial care a adus medalii pentru România și județul Gorj la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale) să fie lectori. El ar putea să formeze alte generații și se adresează cu mai mare ușurință decât o facem noi, ca profesori copiilor. Există posibilitatea aceasta. Este o practică, nu e o propunere nouă. La «Tudor Vianu» în cadrul Centrului de excelență sunt câțiva profesori implicați, dar grosul cursurilor sunt ținute de către foști olimpici, care sunt remunerați“.

  A intrat în Consiliul Local pentru a înființa Centru de excelență

  Eugen Nodea susține că centrul de excelență poate să funcționeze în două feluri: „De ani de zile cunosc dorința multora și încercările de a avea centre de excelență. Suntem singurul județ din Oltenia unde nu există un centru de excelență. Funcționează fie sub egida Ministerului Educației, fie sub patronajul anumitor companii, așa cum este la Drobeta Turnu Severin.

  Încerc să-mi explic de ani de zile de ce se întâmplă acest lucru. Una dintre motivațiile pentru care  am intrat în Consiliul Local este să înființeze un centru de excelență și am sprijinul mai multor oameni. Aria de selecție nu mai este mare“.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Foarte bine faceți domnule Nodea, nu lăsați pe oricine sa aibă aceasta calitate, performantele trebuie sa recomande o persoana. Oltenii se inghesuie acolo unde au beneficii, nu au scrupule isi ating scopul dacă sunt lăsați prin tot felul de siretlicuri. Doar în învățământ știți cum aleargă cadrele didactice după hartii pentru gradații de merit fara sa aibă vreo performanta cu elevii marea majoritate. Merita elevii foarte buni puși acolo. Mult succes!

  2. Propunerea domnului profesor este foarte bună, dar aș dori să aibă în vedere pregătirea de excelență și în alte materii în care elevii gorjeni au avut performanțe, ceea ce înseamnă că este potențial, adică în domeniul fizicii și chimiei. Să nu-i uităm pe Dumitru Călugaru, pe Vlad Țîr, pe Patricia Ișfan, care au avut medalii de aur și argint la olimpiadele naționale și internaționale dw chimie și fizică. Copiii aceștia au plecat din oraș, dar profesorii lor sunt aici și pot repeta Performanțele.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!