spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateScandal la Prefectură din cauza neachitării salariilor la Primăria Stănești. „Dacă aveați...

  Scandal la Prefectură din cauza neachitării salariilor la Primăria Stănești. „Dacă aveați bani v-ați fi dus și în Dubai”

  Dialogul s-a transformat în scandal la ședința lunară a Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Gorj. Invitat să prezinte situația dezastruoasă în care se află comuna Stănești din punct de vedere financiar, primarul Ștefan Blideanu a fost certat de prefectul Ciprian Florescu, în loc să fie sprijinit. Edilul îi acuză pe șefii județului că au închis ochii la colapsul financiar spre care se îndreaptă localitatea, Stăneștiul fiind și una dintre comunele codașe din punct de vedere al dezvoltării.

  Salariații Primăriei Stănești nu și-au luat salariile de luni bune, bugetul local este infim pentru derularea de investiții, iar conturile primăriei sunt blocate mai mereu. Așa a fost descrisă situația de primarul Ștefan Blideanu în ședința de la Prefectură. „La ora actuală avem datorii în jur de 400.000 de lei și am reușit să dăm salariile inclusiv pe luna iulie. Veniturile proprii sunt foarte mici. Anul trecut au fost 600.000 de lei tot anul. Mi s-a reproșat de către ITM că întâi trebuia să achit salariile, dar când stai cu gunoaiele grămadă, când îți taie iluminatul public, când nu ai plătit transportul elevilor, am considerat mai necesar să plătesc întâi aceste datorii și am lăsat salariile puțin la urmă”.

  „Nu am fost ca alții în Barcelona sau Dubai”

  Mai mult, edilul îi acuză pe șefii județului că nu îi oferă sprijin pentru a depăși acest impas. „Am așteptat rectificare de buget, dar n-a fost să fie. Noi ne considerăm cam uitați comparativ cu alte comune. Am avut cinci proiecte pe PNDL și s-a aprobat doar unul. Stăneștiul a primit anul acesta pe PNDL 750.000 de lei, comparativ cu alte comune cu 25 de milioane de lei. Deși suntem comună limitrofă Târgu Jiului, cinci sate sunt neasfaltate complet și unul pe jumătate. Cred că suntem una din comunele cele mai rămase în urmă. Nu am aruncat cu banii, nu am fost ca alții la cursuri în Barcelona sau Dubai”, a mai spus primarul.

  „Dacă aveați bani v-ați fi dus și în Dubai”

  Iritat de afirmațiile edilului, prefectul Ciprian Florescu i-a transmis lui Blideanu că nu s-a plimbat prin țări străine, ca alți primari, pentru că nu a avut bani la buget. „N-ați aruncat, că n-ați avut cu ce, că dacă aveați bani, probabil v-ați fi dus și în Dubai. Treaba cu uitatul de comuna Stănești nu e o chestiune cu care să fiu de acord. Mai sunt și alte primării în județul Gorj care o duc rău din punct de vedere financiar. Nu e vina nimănui că un primar din altă localitate are mai multe proiecte aprobate. Ați plecat de la ideea greșită că cineva are ceva cu dumneavoastră”, a replicat prefectul Ciprian Florescu.

  „Blocaj instituțional”

  Printre invitații ședinței de ieri s-a numărat și un lider sindical, care spune că angajații Primăriei Stănești au formulat deja numeroase sesizări cu privire la drepturile salariale restante. „Salariații instituției au sesizat că stau din ce în ce mai prost cu salariile, având drepturi neîncasate de câteva luni. Dânșii s-au plâns și de un anumit blocaj instituțional. Unele instituții de control au aplicat sancțiuni și atâta tot, altele, precum CJ, Finanțele, nu au deschis ușa pentru a avea un dialog. Considerăm că drepturile salariale reprezintă o prioritate maximă”, a declarat Ringo Dămureanu, președintele Sindicatului Administrației Publice „Forța Legii”.

  Potrivit prefectului Ciprian Florescu, o nouă rectificare bugetară ar putea avea loc în luna noiembrie.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: