Curtea Constituțională a României dezbate astăzi, 26 octombrie, contestația depusă la CCR de către USR, în legătură cu continuarea lucrărilor la hidrocentralele de pe Jiu, unde stadiul lucrărilor a trecut de 90%. Camera Deputaţilor a votat, în martie, proiectul de lege care permite regândirea limitelor ariilor naturale, astfel încât să permită finalizarea hidrocentralelor care, în prezent, nu sunt funcţionale, din cauză că se află în zone protejate. Deputatul de Gorj Claudiu Manta speră ca sumele investite în trecut să nu fie pierdute.
„Aceste investiții au fost demarate acum foarte mulți ani, iar condițiile de mediu au fost modificate ulterior, pe parcursul derulării lucrărilor, lucrări suspendate la un stadiu de execuție de peste 90%. La suspendarea acestor investiții, sute de oameni au fost trimiși în șomaj. Nu putem abandona proiecte de peste 350 de milioane de euro, din banii românilor, mai ales acum, când avem atât de multă nevoie de creşterea capacităţii de producţie de energie ieftină şi curată”, a transmis deputatul Claudiu Manta.
Este vorba despre acele hidrocentrale a căror construcţie a fost începută înainte ca legislaţia să fie modificată şi zonele respective să fie declarate arii protejate. Aşadar, construcţiile au fost începute şi abandonate ulterior.
Acest proiect permitea să fie reluate şi finalizate următoarele investiţii majore:
Valea Jiului – hidrocentralele Bumbeşti – realizată 90%, Dumitra – realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro şi care pot aduce în sistem peste 21.000 de MWH, în fiecare lună.
Răstoliţa – hidrocentrală realizată în proporţie de 92%, pentru care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro şi care poate produce lunar peste 9000 MWH.
Legat sabotajul acestor proiecte energetice, ținând cont și de contextul actual al crizei energetice europene, de faptul ca termocentralele pe carbune sunt o necesitate la nivel european, ținând cont de ultimele acțiuni de blocare a termocentralelor și hidrocentralelor, de asemenea ținând cont și de creșterea specultiva nejustificata a prețului per KWH energie electrica și metrul cub de gaze naturale putem emite următoarele supozitii:
1) deficiente grave în sistemul logistic de coordonare a sistemului energetic national și de luare a deciziilor, management total defectuos al sistemului guvernamental și totodată un dezinteres total;
2) interese comerciale din partea unor structuri economice suprastatale cu pârghii de control asupra miniștrilor români, prin acte de corupție și șantaj asupra decidentilor politici mioritici, fapt ce explica unele decizii împotriva intereselor statului și ale cetățenilor romani;
3) constituirea unor structuri mafiote locale și grupuri de interese economice în care sunt implicați direct politicienii romani, oameni din servicii, grupuri de interese;
4) interese străine coordonate de grupări neomarxiste europene, sub controlul unor companii multinaționale europene, cu control asupra politicienilor romani prin presiune exercitata de politicieni de la nivelul UE;
5) de ce sistemului de securitate reprezentat de SRI nu ia nicio măsură împotriva acestor acțiuni de sabotaj și împotriva sabotorilor, deoarece acțiunile de blocare a unităților de producere a energiei reprezinta un act împotriva interesului national?
De ce nu sunt verificate sursele de finanțare ale asa ziselor organizatii de mediu inclusiv plățile în monede virtuale și verificarea averilor?
De ce nu se face verificarea informativa a membrilor acestor rețele de sabotaj economic?
În aceste cazuri oare SRI nu poate sa sesizeze un procuror?
La ce mai plătim salariile angajaților unor structuri se securitate dacă nu își fac treaba?
Ar fi minunat sa se reia activitatea pe valea jiului și sa se pună in funcțiune hidrocentralele. Toate costurile de redeschidere și reluare a lucrarilor ar trebui suportate de SABOTORII de la agentiile „iubitoare de mediu”.
UNUL DINTRE SABOTORI ESTE MIRUTA CEL CARE A INTRAT IN PARLAMENT PE USA DIN DOS PRIN REDISTRIBUIREA VOTURILOR EL OBTINAND PUTIN PESTE 9000 DE VOTURI.