spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO așteaptă finanțare de la Ministerul Energiei pentru una dintre termocentrale

  CEO așteaptă finanțare de la Ministerul Energiei pentru una dintre termocentrale

  Complexul Energetic Oltenia așteaptă aprobarea unei finanțări din partea Ministerului Energiei pentru construirea unei centrale pe gaze la Termocentrala Craiova 2.

  Administrația Complexului Energetic Oltenia va beneficia de consultanță de la o societate autorizată, pentru a întocmi și depune documentația în vederea accesării de fonduri pentru modernizarea termocentralei amintite. „Asistența tehnică pentru pregătirea aplicației și a documentației de proiect privind accesarea/obținerea finanțării necesare realizării unei unități noi de cogenerare de înaltă eficiență la Sucursala Electrocentrale Craiova II din fondurile europene aferente „Planului Național de Redresare și Reziliență – Sprijinirea investițiilor în cogenerare de înaltă eficiență (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, aferent – Măsurii de investiții 3 – Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaze, flexibile și de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea atingerii unei decarbonizări profunde.”, conform Complexului Energetic Oltenia.

  Documentația va trebui să fie depusă la Ministerul Energiei în această săptămână. În baza actelor respective, vor putea fi alocate sume pentru construirea unei centrale pe gaze naturale. Aceasta va lua locul celor două blocuri energetice pe lignit care sunt în prezent la dispoziția Termocentralei de la Craiova. Aceasta este folosită și pentru producerea de agent termic pentru populație, agenți economici și instituțiile publice. Termocentrala Craiova 2 va fi externalizată din Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: