spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăEconomicÎncă o rundă de negocieri pentru condițiile speciale de muncă de la...

  Încă o rundă de negocieri pentru condițiile speciale de muncă de la CEO

  Încă o rundă de negocieri este programată vineri la Complexul Energetic Oltenia pe tema acordării condițiilor speciale de muncă pentru salariații din producție. Discuțiile vor avea loc de la ora 10,00, la sediul Direcției Miniere din Târgu Jiu. Sunt convocați toți liderii din cadrul celor patru federații sindicale reprezentative. Acestea sunt: Federația Națională Univers, Federația Națională Mine Energie, Federația Energetica și Federația Națională Petrol-Energie.

  Până în momentul de față, au avut loc mai multe runde de negocieri. După câteva ședințe fără vreun rezultat concret, liderii de sindicat au intrat în posesia listelor cu locurile de muncă încadrate în condiții speciale. Pe listă se regăsesc încadrați în condiții speciale de muncă, la nivel de subunități, și inspectorii sociali. Aceștia sunt chiar liderii de federații și de organizații sindicale mari și cei care negociază cu administrația Complexului Energetic Oltenia drepturile salariaților. Prin urmare, sunt și subalternii administrației, dar negociază și în numele celor 11.000 de mineri și energeticieni drepturi și beneficii. Singurul sindicalist care nu este angajat al companiei, ci este plătit de către sindicate e Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

  Vineri vor avea loc noi discuții, cu toate că Actul Adițional numărul 6 și anexele sunt deja redactate și gata pentru semnat. După ce părțile implicate își vor pune semnăturile pe documentul respectiv, acesta va fi depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Condițiile speciale de muncă se acordă în baza Legii 197 din 2021 și se vor acorda începând cu data de 1 septembrie. Angajatorul va achita contribuții de 8% la bugetul de stat în loc de 4%.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!