spot_img
10.2 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăEconomicPensionarii CEO, avertizați de Casa de Pensii să prezinte adeverințe

  Pensionarii CEO, avertizați de Casa de Pensii să prezinte adeverințe

  Pensionarii din sectorul minier și energetic sunt somați să depună la dosare ultimele tipuri de adeverințe eliberate de Complexul Energetic Oltenia (CEO) în baza Legii 197 din 2021. Acest lucru a fost comunicat unor lideri sindicali care au purtat discuții cu șefii Casei Județene de Pensii Gorj. Cu toate acestea, prioritate au angajații CEO care vor să se pensioneze, recalcularea dosarelor pentru cei care sunt, deja, pensionați, având de așteptat.

  Iulian Păuna, din cadrul Federației Naționale a Muncii, fost angajat al Complexului Energetic Oltenia și actualmente pensionar, a declarat că prioritate au momentan cererile depuse de salariați, pentru ieșirea la pensie.

  „Împreună cu colegul meu Mihai Scornea am avut o întâlnire cu doamna director executiv Dafinescu și doamna director Udroiu, unde am discutat despre dosarele de pensionare și modul de calcul pe legea 197/2021. Am fost rugați de către doamna Dafinescu să transmitem colegilor care au depus dosarele de pensionare și nu au adus adeverințele să o facă cât mai urgent pentru a putea bagă dosarele în lucru. Deocamdată, nu se iau în calcul decât dosarele celor care se pensionează și celor care trec de la pensie de invaliditate la pensie de drept, iar cei care sunt pentru recalculare nu s-au primit instrucțiuni din partea CNPP, urmând să aibe loc o videoconferință a Casei Naționale de Pensii cu Casele din Teritoriu”, conform lui Iulian Păuna, membru al Federației Naționale a Muncii.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Casa judeteana de pensii ar trebui , institutional, sa ia legatura cu CEO si sa solicite centralizat adeverintele care sa duca la recalcularea pensiilor. Pentru ei , e mai usor sa puna mii de oameni pe drumuri care sa faca cozi la sucursalele CEO pentru obtinerea unor adeverinte. Institutional, la fiecare doua zile, se pot transmite tabele cu datele de identificare a pensionarului, inclusiv fostul loc de munca , iar CEO sa fie obligat ca in termen de 30 de zile sa transmita adeverintele direct casei judetene de pensii. Birocratie minima = respect maxim fata de om, cu atat mai mult cu cat omul e in varsta si de multe ori bolnav.

  2. Intr-o tara normala, asa ar trebui sa fie, nu sa puna mii de oameni pe drumuri, pentru o hartie cand suntem in era tehnologiei informatiei.
   Rusine sa le fie celor de la Casele de Pensii Judetene si Casa Nationala de Pensii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: