spot_img
14 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicatele vor creștere de salarii din două cifre la CEO

  Sindicatele vor creștere de salarii din două cifre la CEO

  Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia nu concep o creștere salarială nesemnificativă anul acesta. Până în momentul de față s-a stabilit acordarea tichetelor de vacanță. Acestea au o valoare egală cu salariul minim brut pe economie și vor fi acordate în ordinea depunerii cererilor de către mineri și energeticieni. După data de 15 martie va începe procesul de încărcare a cardurilor cu tichete valorice de vacanță, în funcție de numărul cererilor depuse. Există și un plafon lunar pentru acordarea tichetelor de vacanță. Acesta are o valoare de 2,85 de milioane de lei. Voucherele de vacanță vor fi acordate până la finalul acestui an.

  Un alt obiectiv al sindicatelor prezente la negocierile pentru un nou Contract colectiv de muncă este uniformizarea salariilor. Sunt discrepanțe la nivelul subunităților miniere și energetice cu privire la acordarea sporurilor. Astfel, a fost luată decizia ca toți angajații să primească aceleași sporuri, fără niciun fel de discriminare.

  S-a decis și acordarea a trei prime majorate față de cuantumul de anul trecut. Este vorba de 1.750 de lei fiecare Și cota de cărbune a fost reglementată la o valoare de 1.530 de lei pentru o cantitate de 10 tone de lignit. Cota de cărbune va fi acordată sub formă de tichete-cadou. Cei care vor dori cărbune în natură vor avea dreptul, la cerere, la o cantitate de 10 tone contra cost. Prețul va fi sub cel al pieței, respectiv cel de producție, însă numai pentru angajații Complexului Energetic Oltenia care folosesc acest combustibil pentru încălzirea de iarnă și nu pentru a revinde cărbunele.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: