spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăEconomicUnde este energia pe cărbune promisă de ministru?

  Unde este energia pe cărbune promisă de ministru?

  Întârzie creștere producției de energie pe bază de cărbune la nivelul Complexului Energetic Oltenia (CEO). Carierele miniere ar fi trebuit să lucreze din plin la constituirea stocurilor mai mari pentru a exista mai mult cărbune până la finalul anului.

  CEO a fost solicitată de Ministerul Energiei să crească treptat producția de curent electric, iar de la 1 mai să fie asigurat un plus de 300 de megawați. Cu toate acestea, ar trebui să fie deja disponibile cantitățile necesare de cărbune, atât în carierele miniere, cât și în depozitele de la sucursalele electrocentrale. Aceasta având în vedere că se apropie sărbătorile pascale și ritmul activității va fi încetinit. În momentul de față se importă între 1.600 și 2.000 de megawați, iar la nivelul Complexului Energetic Oltenia producția de curent electric a scăzut sub 1.000 de megawați oră.

  Termocentralele Complexului Energetic Oltenia funcționează în momentul de față cu un total de 5 blocuri energetice. Sunt câte două la Termocentrala Rovinari și la Termocentrala Turceni și unul la Sucursala Electrocentrale de la Craiova.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: