spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăEconomicVîlceanu nu vrea, neapărat, banii din PNRR, vrea reformele

  Vîlceanu nu vrea, neapărat, banii din PNRR, vrea reformele

  În timp ce oficiali ai statului roman cer renegocierea PNRR, deputatul de Gorj, Dan Vîlceanu, susține că statul roman ar trebui să fie interesat mai mult de reformele cerute prin acest program și nu de banii oferiți.

  Declarația liberalului vine în contextul în care PNRR se referă la un pachet coerent de investiții publice și reforme propuse în baza Recomandărilor Specifice de Țară 2019-2020.

  „Țintele pe PNRR le îndeplinim. Îmi fac griji pentru reforme. PNRR este un program integrat, lucrurile depind unele de altele, dacă nu faci lucrurile așa cum trebuie nu se decontează banii sau dai banii înapoi. Este un act normativ la Ministerul Mediului, care ține de calitatea aerului, care dacă nu va fi atins nu putem atrage nici banii pe energie, nici pe mediu. Pentru mine, sunt importanți și banii din PNRR, dar cele mai importante sunt reformele. Va dau un exemplu, în PNRR este prevăzută impozitarea proprietăților la valoare de piață, ceea ce e un lucru corect. Astăzi, dacă ai o clădire în Rovinari și una în București, ele sunt impozitate identic, au aceeași valoare, ceea ce este absolut nepotrivit”, susține Dan Vîlceanu.

  În privința planului de restructurare al CE Oltenia, Vîlceanu susține că acesta aduce o viziune de perspectivă față de această activitate. „Energia pe cărbune va avea un final, dar, până atunci, trebuie să pui ceva în loc, pentru că, dacă nu pui, stingem becul. E prima dată când există un plan de investiții, cum vom gestiona situația, câte grupuri rămân. Până acum noi nu știam nimic. Acum există un plan, există o bază de plecare”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: