spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăEvenimentS-au trezit fără bani pe carduri

    S-au trezit fără bani pe carduri

    După ancheta de săptămâna trecută, când s-a descoperit o reţea specializată pe infracţiuni informatice cu prejudiciu de peste 100 000 de euro, procurorii Direcţiei de Crimă Organizată şi Antidrog trag semnale de alarmă, recomandându-le gorjenilor să manifeste atenţie la folosirea cardului de salariu. Mai exact, gorjenii sunt sfătuiţi de anchetatori să nu folosească la cumpărături cardul de salariu.

    De la începutul anului şi până în prezent, la sediului Biroului Târgu-Jiu al Direcţiei de Crimă Organizată şi Antidrog s-au prezentat tot mai mulţi cetăţeni, victime ale infracţiunilor informatice. Practic, oamenii au cerut sprijinul anchetatorilor, după ce s-au trezit că lipseau bani de pe carduri. „Ne-am confruntat cu tot mai multe solicitări, prin care cetăţeni din judeţ veneau la noi cerându-ne să găsim autorii faptelor prin care li se sustrăgeau bani de pe cardurile de pensie sau de pe cel de salariu. În general, când constată că le lipsesc bani de pe carduri, cetăţenii se adresează funcţionarilor de la bancă, care le recomandă să se adreseze instituţiei noastre”, au declarat surse din rândul anchetatorilor.

    În acest sens, procurorii DIICOT recomandă gorjenilor să manifeste prudenţă la folosirea cardului, aceştia considerând că ar fi de preferat să nu se folosească la cumpărături cardul de salariu, ci pe cel de cumpărături. „Recomandăm deţinătorilor de carduri să fie foarte atenţi cum folosesc cardurile. Majoritatea deţinătorilor de carduri folosesc cardul de salariu la cumpărături, indicat fiind să se folosească în acest scop cardul de cumpărături. Există un mare risc, o mare vulnerabilitate, folosind cardul de salariu la cumpărături”, au mai explicat anchetatorii. Magistraţii Tribunalului Gorj au dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele a cinci din membrii grupării infracţionale din dosarul fraudelor informatice, în care prejudiciul cauzat s-a ridicat la aproximativ 100.000 de euro. Din cei 13 tineri audiaţi, alţi 6 sunt cercetaţi sub control judiciar, iar alţi doi au calitatea de martori. În general, suspecţii sunt tineri, cu vârste de până la 30 de ani, dar şi studenţi, respectiv absolvenţi de liceu, cum sunt adolescenţii cercetaţi din Motru. Persoanele în cauză, prin metode specifice, au obţinut date bancare, respectiv conturi de credite cu datele aferente şi pe care le-au utilizat la efectuarea de cumpărături online.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: