spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăEvenimentZeci de gorjeni care au pescuit în perioada de prohibiție, amendați de...

  Zeci de gorjeni care au pescuit în perioada de prohibiție, amendați de jandarmi

  32 de gorjeni au fost prinși de jandarmi în timp ce pescuiau în perioada de prohibiție. Amenzile aplicate au fost de peste 7.000 de lei. 

  Prinşi la pescuit ilegal

  „De la începutul prohibiției (9 aprilie–7 iunie inclusiv), jandarmii gorjeni au desfășurat acțiuni de verificare privind pescuitul și acvacultura în habitatele piscicole naturale din județul Gorj, iar în cadrul acestor acțiuni au fost depistate 32 persoane care pescuiau fără permis sau pescuiau în perioada de prohibiție, acestora fiindu-le aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 7050 lei (16 amenzi și 16 avertismente scrise).
  În week-end-ul trecut, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei și 4 avertismente scrise la regimul pescuitului“, au anunțat reprezentanți Jandarmeriei Gorj.

  Avertismente pentru persoanele care au ieșit la picnic în zone neamenajate

  13 persoane care au ieșit la picnic în zone neamenajate au primit avertismente din partea jandarmilor.

  „În acest week-end, jandarmii gorjeni au executat acțiuni de verificare a legislației activităților de picnic, fiind depistate 13 persoane care desfășurau activități de picnic în zone neamenajate din apropierea râurilor și lacurilor din Motru, Mătăsari și Bumbești-Jiu. Acestor persoane jandarmii gorjeni le-au aplicat avertismente scrise, oamenii înțelegând să stingă focurile, să strângă deșeurile rezultate și să lase locul curat.
  Conform Legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, prin activitate de picnic se înțelege orice activitate de recreere de afluenţă publică, desfăşurată în zone de afluenţă publică consacrate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale de una ori mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente, precum şi, după caz, aprinderea ori nu a focului;
  Și în perioada următoare se vor organiza astfel de acțiuni de verificare în zonele amenajate și neamenajate pentru activitățile de picnic și a habitatelor piscicole naturale din județul Gorj pentru a responsabiliza cetățenii să respecte mediul natural“, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!