spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăExterneAccident în laborator - concluziile unui raport al SUA despre cauza cea...

  Accident în laborator – concluziile unui raport al SUA despre cauza cea mai probabilă a pandemiei de Covid

  Laborator Wuhan, China Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/ Profimedia

  ​Departamentul Energiei din Statele Unite a ajuns la concluzia că pandemia Covid-19 a izbucnit, cel mai probabil, în urma unui accident într-un laborator din China, potrivit unui raport clasificat furnizat recent Casei Albe și unor membri cheie ai Congresului, informează duminică ziarul american The Wall Street Journal, potrivit hotnews.ro.

  Noua concluzie a Departamentului pentru Energie, care anterior era indecis asupra modului în care a apărut virusul, este menționată într-o actualizare a unui document din 2021 întocmit de biroul șefei serviciilor secrete americane, Avril Haines.

  Noul raport evidențiază faptul că diferite sectoare ale comunității de informații din SUA au ajuns la concluzii disparate cu privire la originea pandemiei, notează Wall Street Journal.

  Astfel, Departamentul pentru Energie se alătură acum Biroului Federal de Investigații (FBI), afirmând că virusul s-a răspândit cel mai probabil în urma unui accident într-un laborator chinezesc. Alte patru agenții, împreună cu un grup național de informații, consideră în continuare că a fost probabil rezultatul unei transmisii naturale, iar două agenții sunt indecise.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!