spot_img
14 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăExterneElon Musk, ironie la adresa României: „De ce nu vorbesc mai mulți...

  Elon Musk, ironie la adresa României: „De ce nu vorbesc mai mulți oameni despre asta?”

  Elon Musk a atras din nou atenția românilor după ce a publicat pe contul său de Twitter o postare care pentru mulți a devenit deranjantă. Miliardarul a postat o fotografie cu steagul țări noastre, care a stârnit o mulțime de controverse, potrivit cancan.ro.

  După ce a fost așteptat cu mare fast în România, dar nu a mai ajuns, contul lui Elon Musk a fost verificat de o mulțime de români care au rămas surprinși în momentul în care au descoperit o postare mai veche de-a miliardarului. CEO-ul Tesla a ratat petrecerea de Halloween organizată pe data de 30 octombrie la castelul Bran din județul Brașov.

  Elon Musk a publicat o fotografie pe contul său de Twitter cu steagul țării noastre, dar și cu steagul statului Chad, care este aproape identic. Miliardarul s-a întrebat de ce oamenii nu aleg să discute despre lucruri relevante, precum această asemănare.

  „De ce nu vorbesc mai mulți oameni despre asta!?”, a scris CEO-ul Tesla pe Twitter.

  Într-adevăr, cele două steaguri seamănă destul de bine, după cum se poate observa și în imaginea de mai jos. Singura diferență este nuanța culorilor. De menționat este faptul că România a adoptat acest format al steagului în 1861, după ce a scăpat de formatul vechi (trei dungi orizontale) care conținea aceeași combinație cromatică.

  În schimb, statul Chad a optat pentru acest design abia în 1959, după ce și-a obținut independența față de Franța. Înainte, Chad avea o combinație cromatică formată din verde, galben și roșu, asemănătoare cu cea a statului Mali. Pentru a scăpa de această confuzie, s-a înlocuit culoarea verde cu cea albastră.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: