spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 25, 2024
Altele
  AcasăExterneLovitură de stat în Rusia? Mercenarii Wagner se revoltă, Putin mobilizează trupele,...

  Lovitură de stat în Rusia? Mercenarii Wagner se revoltă, Putin mobilizează trupele, iar rușii sunt sfătuiți să stea în case

  În Rusia a izbucnit cea mai importantă criză de la începutul invaziei în Ucraina. Șeful mercenarilor Wagner s-a răzvrătit împotriva conducerii militare de la Moscova și a anunțat preluarea controlului asupra facilităților militare ruse din Rostov pe Don. Într-un discurs televizat de cinci minute, Vladimir Putin a promis să ia „acțiuni decisive” și a denunțat drept „trădare” acțiunile lui Prigojin, liderul acestei „rebeliuni armate”. În Moscova a fost declarată stare de alertă antiteroristă.

  Fondatorul grupului de mercenari Wagner a acuzat vineri comandamentul rus că desfășoară atacuri mortale asupra taberelor luptătorilor săi, în timp ce Armata rusă neagă că a bombardat poziții ale acestui grup paramilitar. Prigojin a îndemnat la o revoltă împotriva înaltului comandament militar rus, afirmând că dispune de 25.000 de oameni și a cerut rușilor, în special soldaților, să se alăture mișcării.

  La rândul lor, soldații ruși au fost ridiculizați de Ministerul Apărării al Ucrainei, care le-a sugerat să nu mai lupte împotriva Ucrainei, ci să aleagă o parte în conflictul dintre Wagner și armata rusă, conform informațiilor furnizate de AFP.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: