spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăExterneStatul New York aprobă transformarea cadavrelor umane în compost

  Statul New York aprobă transformarea cadavrelor umane în compost

  Compost uman Foto: Thomas Peipert / AP / Profimedia

  New York a devenit cel mai recent stat american care permite transformarea cadavrelor umane în compost – adică o persoană poate avea de acum corpul transformat în pământ după moarte – ceea ce se consideră a fi o alternativă ecologică la înmormântare şi incinerare, relatează BBC și News.ro, anunță hotnews.ro.

  Cunoscută şi sub numele de „reducere organică naturală”, această practică constă în descompunerea unui cadavru timp de câteva săptămâni după ce este închis într-un container.

  În 2019, Washington a fost primul stat american care a legalizat-o. Colorado, Oregon, Vermont şi California i-au urmat exemplul.

  New York este, prin urmare, a şasea jurisdicţie americană care permite compostul uman, după ce măsura a fost aprobată sâmbătă de Kathy Hochul, guvernatoarea democrată a statului.

  Procesul are loc în instalaţii speciale supraterane. Un cadavru este pus într-un recipient închis împreună cu materiale selecţionate, cum ar fi aşchii de lemn, lucernă şi paie de iarbă, şi se descompune treptat sub acţiunea microbilor. După o perioadă de aproximativ o lună – şi un proces de încălzire pentru a elimina orice contaminare cu eventuali microbi – cei dragi primesc pământul rezultat. Acesta poate fi folosit la plantarea de flori, legume sau copaci.

  O firmă americană, Recompose, a declarat că prin serviciile pe care le oferă se poate economisi o tonă de carbon în comparaţie cu o incinerare sau o înmormântare tradiţională.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!