spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăExterneTurbulențe în aer: Zbor Qatar Airways afectat, 12 persoane rănite

  Turbulențe în aer: Zbor Qatar Airways afectat, 12 persoane rănite

  Douăsprezece persoane, dintre care șase pasageri și șase membri ai echipajului, au fost rănite ușor într-un zbor Qatar Airways de la Doha la Dublin, din cauza unor turbulențe deasupra Turciei, informează CNN.

  Avionul, un Boeing 787-9 Dreamliner, a aterizat pe Aeroportul din Dublin înainte de ora 13:00, ora locală (15:00, ora României), unde au fost mobilizate echipe de urgență.

  Într-un comunicat, aeroportul a precizat că incidentul a avut loc în timpul zborului QR107, afectat de turbulențe severe deasupra Turciei. Qatar Airways a confirmat că cei răniți primesc îngrijiri medicale și că a fost demarată o investigație internă, subliniind că siguranța pasagerilor și a echipajului este prioritatea principală.

  Acest incident vine la scurt timp după un altul în care 104 pasageri au fost răniți, iar un bărbat cu probleme cardiace a decedat, pe un zbor Singapore Airlines afectat de turbulențe severe. În cazul zborului SQ321 de la Londra la Singapore, avionul a experimentat variații bruște de altitudine la 37.000 de picioare, provocând răniri multiple.

  Schimbările climatice ar putea intensifica frecvența și severitatea turbulențelor, susține Paul Williams, profesor de științe atmosferice la Universitatea Reading. Simulările informatice și observațiile recente arată o creștere semnificativă a turbulențelor atmosferice, un tip de turbulență imprevizibilă, neasociată cu furtuni sau nori vizibili.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!