spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăNationalConsiliul Național al Elevilor cere o procedură rapidă de înscriere la Bacalaureat

  Consiliul Național al Elevilor cere o procedură rapidă de înscriere la Bacalaureat

  Consiliul Național al Elevilor face o solicitare urgentă pentru stabilirea unei proceduri rapide de înscriere a elevilor la examenul de Bacalaureat, întrucât aceste înscrieri ar fi trebuit să înceapă luni. Personalul din învățământ este, însă, în grevă, cursurile sunt suspendate și există riscul ca examentul de bacalaureat să nu se țină, dacă nu se iau măsuri urgente.

  Consiliul Naţional al Elevilor, a adresat o scrisoare premierului Nicolae Ciucă şi ministrului Educaţiei, Ligia Deca, pentru a rezolva situația în care se află elevii ce urmează să dea bacalaureatul: ”Astăzi ar trebui să înceapă înscrierea la examenul de bacalaureat, etapa de debut a calendarului celor mai importante examene naţionale. Însă, din păcate, unii elevi din România nu vor avea această posibilitate, luând în calcul întregul context în care ne aflăm şi probabilitatea ca resursa umană a unor unităţi de învăţământ să nu permită organizarea optimă a acestui proces”, se arată în scrisoare.

  Se atrage, de asemenea, atenția asupra faptului că elevii din clasa a XII-a riscă să rămână cu mediile neîncheiate, întrucât aceștia termină cursurile săptămâna viitoare: ”Vocile acestor elevi, care nu cunosc încă modul în care le va fi încheiată situaţia şcolară, trebuie ascultate în paralel cu susţinerea noastră, a tuturor, pentru cadrele didactice. În acest sens, vă solicităm concretizarea tuturor propunerilor venite din partea profesorilor din România cât mai urgent posibil. De asemenea, ne dorim ca, pe termen scurt, să fie stabilită o procedură de urgenţă pentru înscrierea elevilor la examenul de bacalaureat.” mai precizează Consiliul Național al Elevilor.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!