spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăNationalLiceenii vor studia disciplina „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de...

  Liceenii vor studia disciplina „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”

  Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea legii privind introducerea disciplinei „Istoria Revoluției din 1989”. Legea prevede introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului ‘Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România’, potrivit stiripesurse.ro.

  Proiectul legislativ prevede introducerea noii discipline începând cu anul şcolar 2023-2024. Școlile vor avea libertatea să aleagă dacă susțin sau nu cursul.

  Programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru această disciplină se vor elabora de către Ministerul Educației, în colaborare cu reprezentanții organizațiilor de revoluționari.

  Cadrele didactice care predau disciplina pot beneficia de pregătire profesională și cursuri de perfecționare de specialitate.

  „Prezenta lege are ca obiect de reglementare introducerea în curriculumul la decizia școlii, la clasa a XII-a/a XIII-a din învățământul liceal, a disciplinei opționale „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”, disciplină de importanță națională pentru sistemul de învățământ românesc”, prevede legea adoptată de Parlament.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: