spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăNationalPeste 17.000 de cereri de plată au fost primite de FGA în...

  Peste 17.000 de cereri de plată au fost primite de FGA în baza unor polițe emise de Euroins

  Peste 17.000 de cereri de plată au fost primite până acum de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) în baza unor polițe emise de Euroins, societate căreia ASF i-a retras autorizația de funcționare pentru că nu avea sumele necesare pentru a garanta plata daunelor.

  FGA a înregistrat deja peste 4000 dintre aceste cereri și transmite că majoritatea (circa 3.400) sunt cereri de plată formulate de păgubiți din accidente cu șoferi asigurați RCA la Euroins. Circa 1.000 de cereri vizează restituirea părții din primă echivalentă cu durata de valabilitate a contractului. FGA îndeamnă păgubiții și clienții Euroins să se grăbească să depună cererile având în vedere că principiul pe care funcționează sistemul este „primul venit, primul servit”. Acest amănunt este foarte important în condițiile în care, așa cum mai arăta Economica, timpul de așteptare este oricum unul îndelungat, mergând până la un an de la date depunerii cererii.

  În momentul în care și-a pierdut autorizația de funcționare, Euroins avea peste 2,8 milioane de clienți RCA și a înregistrat în jur de 140.000 de dosare de daună.

  Reamintim că toți clienții Euroins au posibilitatea de a denunța polițele deținute la companie. Ei vor primi, ca despăgubire, partea din primă echivalentă cu perioada de valabilitate a contractului. Concret, dacă contractul cu Euroins mai are valabilitate șase luni, iar prima plătită a fost de 1.000 de lei, atunci clientul va primi o sumă egală cu (1.000 de lei/12 luni) x 6 luni, adică 500 de lei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: