spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăNationalSancțiuni mai aspre pentru comportamentul necorespunzător al parlamentarilor

  Sancțiuni mai aspre pentru comportamentul necorespunzător al parlamentarilor

  Marți, Parlamentul va vota modificarea propriului regulament, pentru a impune sancțiuni mai severe deputaților și senatorilor care se implică în scandaluri, utilizează cartela de vot a altcuiva, sau afișează bannere în sălile de ședință. Conform noilor prevederi, indemnizația parlamentarilor poate fi redusă cu până la 50%, timp de cel mult șase luni, în cazul manifestărilor de violență fizică sau verbală îndreptate împotriva altor parlamentari sau demnitari.

  Propunerea legislativă vizează modificarea și completarea Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, cu scopul de a intensifica normele referitoare la disciplina parlamentară.

  Printre modificări se numără următoarele:

  • Cardul de vot electronic, care permite accesul deputaților și senatorilor la mijloacele electronice de vot, este personal și se interzice utilizarea acestuia de către altă persoană.
  • Este interzisă transmiterea în direct sau înregistrarea ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, ale birourilor permanente sau ale comisiilor, prin mijloace care nu sunt în dotarea Secretariatului General al Camerei Deputaților sau al Senatului, sau prin mijloace electronice utilizate de mass-media acreditată de Camera Deputaților sau, după caz, de Senat. Cu excepția acestor restricții, deputații sau senatorii pot transmite sau înregistra ședințele comune doar în zona destinată grupului parlamentar căruia aparțin sau, în cazul celor neafiliați, în zona alocată acestora.
  • În sala de şedinţe a plenului celor două Camere sau în sălile în care se desfăşoară şedinţele comune ale celor două birouri permanente ori şedinţele comune ale comisiilor sunt interzise: a) participarea la desfăşurarea unui banner; b) utilizarea violenţei fizice împotriva unui deputat senator sau alt demnitar; c) utilizarea violenţei verbale constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie la adresa unui deputat, senator sau alt demnitar.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: