spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăNews AlertAjutor de la Guvern pentru familii din Gorj! Vezi câți bani primesc

  Ajutor de la Guvern pentru familii din Gorj! Vezi câți bani primesc

  Guvernul a aprobat, joi, o hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.272.700 de lei, pentru sprijinirea a 463 de familii și persoane singure, afectate de calamități naturale, incendii ori probleme grave de sănătate, ce pot conduce la riscul de excluziune socială.

  Potrivit unui comunicat al Executivului transmis AGERPRES, o sumă totală de 324.900 lei va fi acordată unui număr de 120 de familii aflate în situații de necesitate cauzate de incendii din județele: Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

  Totodată, o sumă totală de 139.500 lei va fi acordată unui număr de 35 de familii aflate în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, inundații și alunecări de teren, din județele: Caraș-Severin, Neamț, Olt, Suceava, Vâlcea, Vrancea. Aceste persoane au fost afectate de calamități naturale, și anume precipitații abundente, dar și alunecări de teren, cazuri izolate înregistrate în perioada iunie 2016 — mai 2017, conform comunicatului.

  Potrivit Guvernului, o sumă totală de 808.300 lei va fi acordată unui număr de 308 familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Acestea se află în județele: Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și din municipiul București.

  Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificați în urma anchetelor sociale realizate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a municipiului București.

  Aceste ajutoare de urgență se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, se mai arată în comunicat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: