spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăNews Alert„Avem peste 50% din produsele din magazine cu ţara de origine România”

  „Avem peste 50% din produsele din magazine cu ţara de origine România”

  Ionuţ Parfente, directorul departamentului de Achiziţii Legume şi Fructe Kaufland spune că peste 50% din marfa expusă pe rafturile magazinelor Kaufland provine din România, iar în ceea ce priveşte produsele agroalimentare, doar pe sectorul legume, fructe şi carne Kaufland nu depăşeşte procentul de 51%, impus prin modificările aduse legii 321/2009 privind comerţul cu produse alimentare, denumită colocvial „legea supermarketurilor” sau „legea 51% produse româneşti”.

  „Avem peste 50% din produsele din magazine cu ţara de origine România. Din 2005 am ales să susţinem producţia autohtonă. La nivel de achiziţie putem spune ca 100% din sistemul de panificaţie este din produse provenite din România, 150 de furnizori de panificaţie ne livrează  zilnic. La ouă, 90% sunt cumpărate din România, iar la miere 60%. În ultimii 10 ani am încercat să mărim numărul de produse lactate cu articole provenite din România, care acum este mai mare de jumătate din întreg sortimentul de lactate”, a spus Ionuţ Parfente, directorul departamentului de Achiziţii Legume şi Fructe Kaufland, prezent la conferinţă „Fermierii României”, un eveniment organizat de Mediafax în parteneriat cu Agrointeligenţa.

  „Ne dorim să avem 100% carne de porc cu provenienţă  din România în următorii ani”, a mai menţionat reprezentantul Kaufland România.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: