spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăNews AlertPrognoza meteo pentru intervalul martie – mai în Oltenia

  Prognoza meteo pentru intervalul martie – mai în Oltenia

  Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a prognozei pentru lunile martie, aprilieşi mai, pentru întreaga ţară. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

  În luna martie, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de norma în cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai scăzute, local, în nord, centru şi vest. Cantităţile totale de

  precipitaţii se vor situa peste normele climatologice în cea mai mare parte a ţării.  În Oltenia, în luna martie, temperatura se va situa între 3 şin 7 grade, iar cantităţile de ploaie vor fi cuprinse între 32 şi 59  litru/metru pătrat.

  În luna aprilie, temperatura aerului va avea valori în apropierea mediei climatologice în cea mai mare parte a ţării, local mai scăzute în nord, nord-est şi centru. Cantităţile totale de precipitaţii vor putea fi excedentare, cu precădere în regiunile nordice şi centrale. În Oltenia, în luna aprilie, temperatura se va situa între 8 şin 12 grade, iar cantităţile de ploaie vor fi cuprinse între 45 şi 75  litru/metru pătrat.

   În luna mai, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de norma in sudul si local in vestul si centrul tarii si posibil mai scazute in restul teritoriului. Cantitatile totale de precipitatii

  se vor situa in apropierea normelor climatologice in sud si sud-est si vor putea fi excedentare in restul teritoriului. În Oltenia, în luna martie, temperatura se va situa între 13 şin 18 grade, iar cantităţile de ploaie vor fi cuprinse între 51 şi 83  litru/metru pătrat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: