spot_img
10.2 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăNews AlertSlujbă de pomenire a Reginei Ana

  Slujbă de pomenire a Reginei Ana

  Principesa moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria au participat sâmbătă, la Curtea de Argeș, la slujba de pomenire organizată la un an de la moartea Reginei Ana.

  Ceremonialul religios a fost oficiat de un sobor de preoți în frunte cu arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Calinic, în noua Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, în care se află mormântul Reginei Ana. La slujbă a fost prezent și episcopul auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, Cornel Damian.
  În fața noii catedrale s-au strâns câteva zeci de persoane, unele purtând drapele cu stema Casei Regale. La finalul ceremoniei religioase, Principesa moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria au schimbat câteva cuvinte cu unii dintre cei prezenți.
  După terminarea slujbei, reprezentanții Casei Regale au mers în vechea catedrală episcopală, ctitorie a domnitorului Neagoe Basarab, unde s-au recules la mormintele Regilor Carol I și Ferdinand.

  Regina Ana a murit pe 1 august 2016 într-un spital din Elveția, la vârsta de 92 de ani, fiind înmormântată pe 13 august 2016 în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, ridicată în vecinătatea Mănăstirii de la Curtea de Argeș.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: