spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăPolitic5 ani de pușcărie pentru fosta parteneră de afaceri a Elenei Udrea

  5 ani de pușcărie pentru fosta parteneră de afaceri a Elenei Udrea

  Sursa foto: jurnalul.ro (Lia Stanca – foto stânga și Eleba Udrea, erau prietene și partenere de afaceri)

  Lia Stanca, prietenă și parteneră de afaceri a Elenei Udrea, a fost condamnată de Tribunalul Sălaj la cinci ani de închisoare cu executare, „pentru comiterea infracţiunii continuate de evaziune fiscală (41 acte materiale)”, după cum precizează instanța.

  Pe lângă cei cincio ani de închisoare cu executare, instanța o obligă pe Lia Stanca la plata sumei de aproximativ 4 milioane de lei către bugetul de stat, prejudiciu nerecuperat constând în impozit pe profit şi TVA.

  Lia Stanca a fost parteneră de afaceri cu Elena Udrea la Băile Boghiș. În Ianuarie, 2022, Curtea de Apel Cluj decidea  declanșarea procedurii falimentului pentru firma SC Băi Boghiș SRL, aflată în insolvență din 2019. Instanța clujeană a luat această decizie la solicitarea companiei Construcții Erbașu, care avea de recuperat o creanță de peste 6,6 milioane de lei de la SC Băi Boghiș SRL, după ce a efectuat lucrări de reabilitare și modernizare a stațiunii, în 2013, potrivit g4media.ro.

  Lia Stanca este fosta soție a generalului SRI Viorel Stanca, decedat în 2021. Ea a cochetat și cu politica, fiind președinte al filialei județene a Partidului Ecologist Român, formațiune din partea căreia, în 2020, a candidat la alegerile parlamentare pentru un post de senator.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!