spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăPoliticDeputat de Gorj supărat că nu are acces la ședințele Consiliului Local...

  Deputat de Gorj supărat că nu are acces la ședințele Consiliului Local Târgu Jiu

  Deputatul de Gorj Radu Miruță susține că autoritățile locale din Târgu Jiu ar trebui să țină ședințele de Consiliu Local prin prezență fizică. Ba mai mult, parlamentarul afirmă că și-ar dori să participe la aceste întâlniri lunare.

  De la debutul pandemiei aceste ședințe s-au ținut doar online. Parlamentarul acuză oficialii Primăriei Târgu Jiu că țin la secret discuțiile din Consiliul Local. Miruță susține că refuzul autorităților de a-i permite să participe la aceste adunări, care până în urmă cu doi ani erau publice, încalcă legea.

  “Am cerut Primăriei Târgu Jiu în mod oficial acum 30 de zile acces la platforma prin care încă mai țin ședințele consiliului local în format electronic. Conform art. 138, alin. 4 din Codul Administrativ primăriile trebuie să permită parlamentarilor să ia parte la ședințele consiliului local. La Târgu Jiu, cumva a devenit o obișnuință ca nimeni să nu întrebe nimic pentru ca nu cumva să deranjeze vreun echilibru al intereselor locale, iar când cineva întreabă, solicitarea e trasă pe linie moartă. Am trimis solicitare în scris, am sunat, am revenit după 24 de zile cu alta solicitare, în zadar. Între timp nu am putut participa la 4 astfel de ședințe. Dacă unui parlamentar i se restrâng niște drepturi mărunte, oare cum sunt tratați târgujienii cu multele lor probleme? De ce nu sunt aceste ședințe transmise în timp real, pe website-ul primăriei? A scăzut rata de infectare, se permit evenimente majore, dar 21 de consilieri locali nu se pot întâlni fizic?”, a transmis Radu Miruță.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: