spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesCalificare UNICĂ la Liceul de Chimie! Află cum pot beneficia viitorii elevi...

  Calificare UNICĂ la Liceul de Chimie! Află cum pot beneficia viitorii elevi de BURSE

  colegiul magheru 1Colegiul Tehnic „GENERAL GHEORGHE MAGHERU”, cunoscut în rândul gorjenilor ca „Liceul de chimie” din Târgu-Jiu, va dispune, începând de anul școlar viitor, de o clasă de învățământ profesional (28 de locuri), în domeniul Chimie Industrială, calificarea Operator la fabricarea și prelucrarea polimerilor, calificare unică la nivelul județului nostru.

  colegiul magheru 3Partenerul economic al Liceului de Chimie din Târgu-Jiu este o societate comercială –Crilelmar SRL- care creează şi produce articole din material plastic în România din 2001, fiind una dintre companiile care au decis să investească în procesarea acestui material revoluţionar. Crilelmar este, la nivel naţional, printre cele mai importante companii din acest sector. Colegiul târgujian dispune de laboratoare moderne, dar și de cadre didactice de specialitate foarte bine pregătite, cu rezultate la olimpiadele și concursurile școlare.

  colegiul magheru 4În cadrul școlii, elevii vor realiza pregătirea teoretică și laboratoarele tehnologice, iar instruirea practică va fi desfășurată la agentul economic, care are nevoie de personal calificat pentru activitatea de producție. Acesta îi va stimula pe elevii serioși cu burse de merit, în afara bursei profesionale de 200 de lei, oferită de stat tuturor elevilor din învățământul profesional. De asemenea, tinerii care la finalul celor trei ani de învățământ profesional nu vor alege să-și continue studiile liceale, vor avea un loc de muncă asigurat în cadrul Crilelmar.

  colegiul magheru 2„Elevilor care se înscriu în clasa a XI-a, Colegiul nostru le oferă următoarele calificări: Tehnician chimist de laborator, Tehnician ecolog și protecția calității mediului, Tehnician analize produse alimentare, Tehnician în instalații electrice sau Tehnician operator tehnică de calcul. Colegiul nostru a beneficiat în ultimii ani de proiecte finanțate de Uniunea Europeană, prin care elevii au desfășurat stagii de pregătire practică de câte trei săptămâni în diverse țări europene: Anglia, Italia, Portugalia și avem în continuare astfel de oferte pentru tinerii care aleg să ne treacă pragul”, a spus profesorul Carmen Vulpe de la Colegiul Tehnic „Gen. Gh. Magheru” din Târgu-Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: