spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăSocialCărți-document, reeditate în anul Tudor Vladimirescu

  Cărți-document, reeditate în anul Tudor Vladimirescu

  Colecția ”Cărți fundamentale ale Gorjului” se mărește. Consilierul de stat din cadrul Cancelariei primului ministru Florin Cîțu, liberalul Iulian Popescu susține că a semnat un contract cu Muzeul Național al Literaturii Române pentru a reedita două noi volume. ”Istoria Revoluțiunii Române de la 1821” și ”Gorjul istoric și pitoresc” vor fi disponibile publicului doritor, în curând, prin punerea loc în circuitul bibliotecilor.

  “Continuăm să reedităm cărți importante din Colecția ”Cărți fundamentale ale Gorjului”, demers început în 2020.  Astăzi am semnat contractul cu Muzeul Național al Literaturii Române pentru încă două volume de mare însemnătate pentru noi, gorjenii. Este vorba despre o reeditare a unei cărții despre Revoluția de la 1821, condusă de Tudor Vladimirescu, ”Istoria Revoluțiunii Române de la 1821”, scrisă de C.D Aricescu, publicată în 1874, dar și un nou volum scris de Alexandru Ștefulescu, ”Gorjul istoric și pitoresc”.

  În 2020 am reeditat, tot cu sprijinul Muzeului Literaturii Române cartea ”Istoria Târgu Jiului”, de Alexandru Ștefulescu. Îi mulțumesc directorului instituției, Ioan Cristescu, pentru sprijinul în aceste proiecte, dar și pentru cele viitoare, despre care o să vorbim curând.

  Sunt entuziasmat de aceste două proiecte pentru că sunt sigur că este esențială cunoașterea istoriei locale și că pot contribui la acest proces, educația fiind pilonul unei comunități sănătoase și solidare” , a transmis Iulian Popescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: