spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesCSM Târgu Jiu a strâns bani pentru o fetiță grav bolnavă. „Deja...

  CSM Târgu Jiu a strâns bani pentru o fetiță grav bolnavă. „Deja suntem în întârziere cu operația“

  Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu a organizat o acțiune de strângere de fonduri pentru Amina, o fetiță care se confruntă cu o boală gravă și rară. În timpul meciului cu Universitatea Cluj, care s-a desfășurat duminică, 10 aprilie, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, s-a organizat o colectă de fonduri, în urma căreia s-a strâns suma de 2.500 de lei.

  „Soarta Aminei, o fetiță de aproape 3 ani, cu o formă rară de nanism, depinde de o operație pe care mama, asistent personal al copilului aflat în suferință, nu și-o permite. Femeia își crește singură copilul.

  Un politician tânăr, în scaun cu rotile, s-a oferit să își doneze ziua sa de naștere pentru a ajuta familia Aminei să strângă banii necesari pentru intervenția chirurgicală, însă suma strânsă nu este suficientă“, este mesajul transmis de CSM Târgu Jiu. Amina a fost prezentă împreună cu mama sa la meciul de handbal.

  Banii de cadouri, donați Aminei

   

  5.500 de lei este suma de care mai are nevoie mama copilei pentru efectuarea operației, după care se adaugă și alte cheltuieli necesare recuperării.

  Nicolae Simionescu, consilierul unui deputat PNL de Gorj, a decis să o ajute pe Amina, cu toate că și el se confruntă cu probleme de sănătate, aflându-se în scaunul cu rotile din cauză că suferă de tetra pareză spastică. Acesta i-a rugat pe prieteni ca banii pe care urmau să-i cheltuie de ziua sa de naștere pentru a-i face cadouri să-i doneze fetiței.

  Are nevoie de intervenție pentru a putea merge

   

  Camelia Maracu spune că atunci când era însărcinată în luna a 7-a doctorul i-a zis că ceva nu era în regulă cu fătul: „Se vedea la ecograf capul imens și corpul foarte mic. Dar m-am consolat, eu vrând foarte mult un copil, am zis că îmi asum toată răspunderea și îl fac. Citit invers e Anima, suflet. Eu mi-am dorit-o foarte, foarte mult”.

  Fetița suferă de hipocondroplazie, o boală genetică ce poate asocia „displazie scheletală, nanism dizarmonic și eventual epilepsie și întârzierea mintală”

  Boala este foarte gravă. „Credeam că are nanismul clasic și o să crească la 1,20 m la maturitate. Dar făcând investigații, am aflat că are una dintre cele mai rare forme de nanism. Se poate opri creșterea chiar acum. Depinde de norocul nostru, de genă. Este riscant, pentru că organele cresc, iar cutia toracică e micuță. Aici o să apară complicații”, a explicat mama pentru publicația Libertatea.

  Ca să poată merge în continuare, Amina are nevoie de o „corecție chirurgicală ortopedică la nivelul membrelor inferioare”, se precizează în raportul medical. „Ea încă merge, dar corpul fiind mare apasă foarte rău pe picioare și s-au curbat foarte rău. Face doi, trei pași, cade, nu are stabilitate, se împiedică foarte mult și în curând nu o să mai meargă. Deja suntem în întârziere cu operația. În operație o să îi pună tije și fixatoare să îi îndrepte tibia și femurul. Dar asta e doar una dintre operații, urmează o serie. O să le facă repetate pe parcursul vieții”, spune Camelia.

   

   

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!