spot_img
26.3 C
Târgu Jiu
luni, iunie 24, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesEchipa EFdeN condusă de gorjeanul Mihai Toader-Pasti, pe locul II în competiția...

  Echipa EFdeN condusă de gorjeanul Mihai Toader-Pasti, pe locul II în competiția celor mai inteligente case din lume

  Echipa EFdeN, condusă de către gorjeanul Mihai Toader-Pasti, care participă la „Solar Decatlon Middle East“, cea mai importantă competiţie de locuinţe sustenabile din lume care are loc în Dubai în perioada 18 – 28 noiembrie, a câştigat locul II la prima probă. „Am obţinut locul 2 la prima probă din cadrul competiţiei Solar Decatlon Middle East, Engineering and Construction! Felicitări tuturor colegilor studenţi la peste 5 universităţi, ce au lucrat multidisciplinar în proiect şi au obţinut acest premiu şi tuturor echipelor!”, au postat cei de la EFdeN pe pagina de Facebook.

  Comisia de jurizare a ajuns la concluzia că echipa românească a pus accent şi pe design-ul casei: „O abordare excelentă a proiectării şi utilizării strategiilor pasive. În sfârşit, echipa a lucrat la designul casei, astfel încât spaţiul exterior s-a integrat complet cu anvelopa casei”.

  15 echipe din toată lumea participă la concursul din Dubai

  La faza finală a concursului s-au calificat 15 echipe din toată lumea, care au trecut de o fază de selecţie. Echipa EFdeN din România este formată din 33 de studenţi de la 4 universităţi, sub coordonarea gorjeanului Mihai Toader-Pasti. Casa inteligentă a fost asamblată la Dubai în doar 14 zile, fiind printre primele finalizate la Dubai. Membrii echipei sunt studenţi de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Universitatea Bucureşti.

  Cine este Mihai Toader-Pasti

  Echipa românilor este condusă de gorjeanul Mihai Toader-Pasti, co-fondatorul si manager general al EFdeN, cofondator EnergiaTa, dar şi preşedintele FEL Romania şi copreşedinte Eisenhower Fellowships Youth Leaders şi Global Shaper. Mihai a absolvit Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu și Facultatea de Construcţii Civile din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti. Acesta a fost inclus din generaţia 2016 Forbes 30 sub 30. „Sunt gorjean si voi rămâne aşa pentru ca m-am născut şi am crescut în Tărgu Cărbuneşti, iar acolo sunt părinţii şi bunici, am făcut liceul la Târgu Jiu, primii 18 ani au fost puternic legati de aceste doua oraşe din Gorj. (…) Am rămas în ţară din dorinţa de a mişca spre bine câteva lucruri în zona sustenabilităţii, energiei şi educaţiei. Nu mi-am pus problema să plec până acum pentru că am simţit că cel mai mare impact pe care îl puteam avea este în România. Mi-am dorit să pot contribui în ţara în care m-am născut şi am crescut, motiv pentru care am co-fondat câteva proiecte care sper să devină independente de mine până la finalul lui 2018 şi să-şi continue misiunea”, a spus Mihai Toader-Pasti.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!