spot_img
26.3 C
Târgu Jiu
luni, iunie 24, 2024
Altele
  AcasăSocialRecycle for Your Life

  Recycle for Your Life

  În perioada 01.05.2019 – 31.03.2020, Asociația Scout Society implementează proiectul “Recycle for Your Life”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

  În parteneriat cu alte patru organizații – VSI „VEIKLUS ZMOGUS” din Lituania, Associação dos Escoteiros de Portugal din Portugalia, CSOD din Slovenia si F T H I A I N A C T I O N din Grecia, Asociația Scout Society va organiza în perioada 09-17 august 2019, la Novaci, activitatea principalã a proiectului, un schimb de tineri, unde vor participa 40 de tineri si 5 lideri insotitori din cele 5 țări.

  Proiectul „Recycle for Your Life” isi propune sã creascã implicarea tinerilor în reciclarea deșeurilor, prin informarea cu privire la importanța acestui proces și la modalitãțile prin care pot recicla.

  Obiectivele proiectului sunt următoarele:
  -informarea cu privire la modalitățile de reciclare existente și la materialele reciclabile în rândul a 40 de tineri participanți, cu ajutorul metodelor non-formale de educație, prin participarea la activități pe durata proiectului

  – conștientizarea importanței reciclării în comunitatea locală de către participanții implicați în proiect

  – dezvoltarea de abilități și competențe europene (comunicarea în limba engleză, competențe sociale și civice, sensibilizarea culturală), în context multicultural, a 40 tineri din cadrul organizațiilor partenere.

  În comunitățile locale, ne așteptăm să contribuim la creșterea procentului deșeurilor reciclate prin creșterea informării despre reciclare și a implicării active a oamenilor din comunitate în aceste activități.

  Impactul acestui proiect la nivelul participanților este reprezentat de acumularea unor cunoștințe noi despre reciclare, adoptarea unei atitudini pro-reciclare în viață personală, implicarea în activități de reciclare în comunitatea locală și dezvoltarea de competențe cheie europene. În plus, prin implicarea participanților din 5 comunități diferite, contribuim la conștientizarea și aprecierea culturilor europene în rândul tinerilor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!