spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateAudio: Soțul directoarei Liceului Tehnologic Motru, lider sindical, urlă, periodic, la profesorul...

  Audio: Soțul directoarei Liceului Tehnologic Motru, lider sindical, urlă, periodic, la profesorul Drulă, pe problema burselor neacordate elevilor

  Au trecut trei luni de la ultima verificare la Liceul Tehnologic Motru, a Corpului de Control al ministrului Educației. Una dintre deficiențele constatate atunci, dar și la controlul din 2021, a fost neacordarea burselor pentru 132 de elevi ai acestei unități de învățământ, în prezent, majoritatea elevi la seral.

  Din păcate însă problema nu a fost rezolvată nici în prezent, la timona liceului fiind Adela Ruseț, nevasta liderului de sindicat, Nicolae Ruseț. Deși vina neacordării burselor nu aparține, nici pe departe, profesorului Valeriu Drulă, scos cu forța din ședința de CA a liceului de săptămâna trecută, soțul directoarei a avut tupeul să îl învinovățească, în mod repetat, pe profesorul de matematică, pensionar, de prejudicierea elevilor.

  Acest lucru, ieșit din comun, este spus, cu tonul ridicat, de Nicolae Rușeț, mai nou mare lider de sindicat în școala condusă de nevastă, la una dintre ședințele de CA în care respectivul este doar observator.

  În înregistrare, membrul CA este făcut cu ou și oțet pe motiv că s-ar face vinovat de neacordarea burselor, întârziate de peste trei ani de zile, deși rapoartele de control arată vinovat doar managementul liceului. Culmea este că director al liceului la momentul neacordării burselor era tot Adela Rușeț. Mai mult vinovăția respectivei este subliniată în raportul de control din martie 2021.

  Cu toate acestea, soțul directoarei își permite să îl acuze pentru această neregula pe profesorul Drulă. De altfel, Drulă a făcut greva foamei la Ministerul Educației pentru neacordarea burselor, ca apoi sa fie dat afară, pentru prima dată din Consiliul de Administrație al liceului, și dat apoi în judecată de directoare și de alți șapte membri de CA.

  Comportamentul lui Nicolae Rușeț, fost inspector general adjunct al IȘJ Gorj, destituit din funcție, este unul care lasă mult de dorit și arată, exact că într-o oglindă, atmosfera încărcată din acest organism al școlii motrene respective.

  Cert este că elevii în cauză ai liceului așteaptă și acum aceste burse pentru care actuala conducere nu mișcă un deget. Banii pentru acordarea burselor sunt, în mod șocant, și acum la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, iar directoarea nu vrea sa ii ridice și să îi ofere beneficiarilor de drept.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Pai, aceste burse au depins doar de 1 vot ?
   Ceilalți cum au votat?
   Cât despre atitudinea acestui lider de sindicat , sa ne fie cu iertare dar cred ca este mai degrabă o atitudine de mahalagioaica, nicidecum demna de un lider.
   Scrieți ca în rapoartele MEN scrie clar cine se face vinovat de neacordarea burselor ….
   Deci, se încearcă tehnica cu aruncarea pisicii, nu-i așa??
   Doar e campanie electorala….

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: