spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăActualitateCând va fi ridicat semaforul de la podul din zona Lainici

  Când va fi ridicat semaforul de la podul din zona Lainici

  Circulația pe noul pod construit în zona Lainici se desfășoară, în prezent, pe o singură bandă, fiind montat un semafor pentru a nu se forma blocaje.
  Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, a spus că de luni, 22 august, semaforul va fi ridicat și se va putea circula pe ambele sensuri pe noul pod peste Jiu:

  „Constructorul lucrează la finalizarea rosturilor de dilatație, pentru că în 6 august a fost hramul mănăstirii Lainici și ne așteptam la un aflux de credincioși în acea zonă. Atunci am discutat cu antreprenorul și l-am rugat să ridice semaforizarea pe pod, pentru a nu se crea ambuteiaje. Am găsit înțelegere și a ridicat semafoarele. Din această săptămână s-au montat la loc semafoarele. Luni se vor finaliza rosturile și se va ridica definitiv semaforul de la pod și se va circula pe ambele sensuri“.

  O porțiune dintr-un versant va fi dinamitat

  Urmează ca, în perioada următoare, să se asfalteze rampa de acces pe pod.
  „Rămâne de asfaltat rampa dinspre Bumbești Jiu. Momentan se circulă pe piatră spartă, până când vom finaliza ultima parte a lucrării de la parcare, pentru că acolo avem un colț dintr-un versant care face parte din Parcul Național „Defileul Jiului“, lucru care ne-a îngreunat lucrările, pentru că a fost nevoie de obținerea unui alt tip de avize, adică de cele de mediu. Au fost obținute avizele, iar de săptămâna viitoare se va trece la desființarea acelei porțiuni, după care se vor realiza zidurile de sprijin și placarea cu piatră, la fel ca și gardul mănăstirii“, a menționat Crist Tudor, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.
  Acesta a precizat că lucrările din zona Lainici vor fi finalizate în luna august.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: