spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateCreștere spectaculoasă a numărului de locuitori în multe comune din Gorj, în...

    Creștere spectaculoasă a numărului de locuitori în multe comune din Gorj, în urma recensământului

    O serie de localități din județul Gorj au înregistrat o creștere spectaculoasă a numărului de locuitorii, în urma recensământului.
    „Dacă Telești avea estimată o populație de 2.356, au fost recenzați 3.071 de oameni. De asemenea, la Bolboși, de la 2.684 la 3.400. În continuare, la Mătăsari era o estimare de 4.200 de persoane, s-a ajuns să se recenzeze 5.200.
    O creștere semnificativă este și la Roșia de Amaradia, de la 2.600 la 3.100. Hurezani a înregistrat o creștere de la 1.400 la 1.600. La Dănești, de la 3.900 la 4.700“, a spus prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, la o emisiune de la Radio Accent.

    „Sunt foarte mulți care și-au luat câte un loc de casă pe lângă oraș“

    Dacă în cazul unor comune, această creștere este explicabilă, aflându-se în vecinătatea marilor orașe, în cazul altora, cifrele sunt mari, pentru ca localitățile să își păstreze gradul și salariații primăriilor să-și păstreze drepturile salariale, dar cum a crescut populația e greu de explicat.
    „Sunt foarte mulți care și-au luat câte un loc de casă pe lângă oraș, în comunele învecinate și s-au mutat cu totul acolo“, a spus prefectul de Gorj.

    „Scopul nostru era să avem tot peste 3.000“

    Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia, a explicat cum populația comunei este mai mare: „Am avut o populație de 3.628. Cu alunecările de teren s-au mai mutat la Cojani și la Câmpu Mare. Scopul nostru era să avem tot peste 3.000, ca să rămânem localitate de gradul II. De asta ne-am luptat și noi, cu echipa primăriei și cu recenzorii. Avem peste 3.100 și asta înseamnă că rămânem comună de gradul II. Fac referire la populația de 2.600, care are domiciliu, dar diferența o reprezintă cei care au proprietăți pe raza localității, dar au domiciliul în altă parte. În urma recensământului s-au adunat și cei cu viză de reședință, mai ales că mulți oameni au ieșit la pensie și s-au mutat la țară“.
    În cazul în care o localitate este retrogradată la un grad inferiori, numărul de salariați de la Primărie trebuia să fie mai mic, iar accesarea de fonduri europene era afectată.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: