spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateDan Ilie Morega, în arest la domiciliu

  Dan Ilie Morega, în arest la domiciliu

  Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis să îl plaseze pe fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega în arest la domiciliu, după ce a încălcat controlul judiciar, acesta urcându-se din nou la volan. Mai mult decât atât, el a agresat o jurnalistă.

  Decizia judecătorilor nu e definitivă, însă este executorie.

  „În temeiul art. 242 alin. 3 C. proc. pen. rap. la art. 223 alin. 1 lit. d şi art. 227 alin. 1 C.proc.pen., respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, vizând înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, cu privire la inculpatul Morega Dan-Ilie, ca nefondată. În temeiul art. 242 alin. 3 C.proc.pen. rap. art. 215 alin. 7 C.proc.pen., art. 223 alin. 1 lit. d) C. proc. pen. şi art. 218 alin. 1 C. proc. pen., înlocuieşte măsura controlului judiciar, dispusă prin ordonanța nr. 2404/160/P/2024, din data de 13.03.2024, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, faţă de inculpatul Morega Dan-Ilie, … , cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei”, potrivit minutei Judecătorilor.

  Obligat să poarte un dispozitiv electronic

  Dan Ilie Morega are obligaţia de a nu părăsi domiciliul, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. „În baza art. 221 alin. 2 lit. a) C.proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are obligaţia să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi și libertăți, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat.

  Totodată, în baza art. 221 alin. 3 C.proc.pen. rap. la art. 215 alin. 2 lit. g) şi i), obligă inculpatul ca, pe durata arestului la domiciliu:

  – să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere;

  – să se supună măsurilor de control, îngrijire sau tratament medical în scopul tratării afecţiunilor cu care a fost diagnosticat;

  – să nu conducă vehicule pe drumurile publice. În baza art. 221 alin. 4 C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arest la domiciliu poate fi înlocuită cu arest preventiv“,  a stabilit instanța de judecată.

  Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicarea acesteia.

  Pentru că nu s-a găsit un dispozitiv în tot județul Gorj, poliția va verifica în permanență dacă măsura arestului este respectată.

  Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj și deputat PNL, a fost depistat, joi, pentru a șasea oară, la volan, deși are permisul retras.

  Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a anunţat că poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din Târgu Jiu, pe 21 martie, în timp ce conducea un autoturism pe strada Fântânii din municipiu, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!