spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateDoi gorjeni și-au deschis pizzerie în Norvegia

  Doi gorjeni și-au deschis pizzerie în Norvegia

  O familie din județul Gorj a reușit să își deschidă propria pizzerie într-un oraș turistic din Norvegia.

  Soții Valentin și Ştefania s-au mutat definitiv, în urmă cu peste doi ani, în orăşelul Lillesand.

  Valentin colaborase mai mult timp cu o organizaţie din Norvegia, care a desfăşurat diferite programe pentru ajutorarea romilor din localitatea Târgu Cărbunești, de unde este și Valentin.

  „Am decis să ne stabilim în Norvegia şi să-i oferim o altă viaţă copilului nostru. Am ajuns împreună cu soţia mea, la începutul pandemiei, în februrarie 2020. Am venit la liderul organizaţiei pentru care am fost voluntari. I-am spus că ne dorim să începem o nouă viaţă în Norvegia, mai ales că avem şi o fetiţă mică. Am beneficiat de suportul lor. Ne-au găsit o locuinţă cu chirie în care să stăm şi chiar şi joburi“, a povestit Valentin.

  Cu ajutorul unui norvegian, cei doi soți au început propria afacere.  „Încet-încet am reuşit să ne deschidem propria afacere. Este vorba de o pizzerie, care are succes. Un prieten norvegian a investit în această pizzerie şi noi am reuşit să-i returnăm toţi banii astfel că a rămas a noastră. Lucrăm doar noi, în familie. Nu avem alţi angajaţi“, a spus gorjeanul.

  Au ajuns să producă 100 de pizza pe zi

  Cei doi români au ajuns să vândă 100 de pizza pe zi. „Am început cu zece pizza pe zi şi am ajuns să vindem 100 de pizza. Cea mai apreciată pizza este peperoni, cu salam picant italian. Se vinde cel mai bine“, precizează Valentin.

  Cei mai mulți clienți provin din rândul turiștilor. „Suntem într-o zonă unde vin foarte mulţi turişti. Oraşul este la malul mării şi vin mulţi turişti din Norvegia, Germania şi ţările de pe lângă“, a mai adăugat Valentin.

  „Dacă eşti un om serios şi te integrezi, eşti respectat ca orice alt norvegian“

  Soţii Negrea au fost adoptați repede de comunitate și au reușit să se integreze repede. Ei sunt mulțumiți că oamenii au început să-i cunoască și îi salută. „Am reuşit să învăţăm limba. Zi de zi vorbind aceeaşi limbă e mai uşor ca să o învăţăm. Ne bucurăm că am reuşit să ne facem cunoscuţi prin munca noastră. Dacă mergem la o cafenea, suntem salutaţi de oameni. Dacă eşti un om serios, familist, muncitor şi te integrezi, eşti respectat ca orice alt norvegian“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: