spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateMasca, obligatorie în Spitalul Târgu Jiu. Aparținătorii nu mai pot intra

  Masca, obligatorie în Spitalul Târgu Jiu. Aparținătorii nu mai pot intra

  Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie de vineri, 15 iulie, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, iar aparținătorii nu mai pot intra.
  „Având în vedere creșterea numărului cazurilor confirmate SARS-COV-2 care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, medicul coordonator al Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) și conducerea unității medicale au luat o serie de măsuri, care vor fi respectate la nivelul spitalului.
  Astfel, începând de vineri, 15 iulie 2022, în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, purtarea măștii de protecție este obligatorie“, se arată într-un comunicat de presă.
  Toți pacienții vor fi testați

  De asemenea, toți pacienții vor fi testați, în vederea identificării coronavirusului. „Testarea se va face utilizând teste antigen rapide în serviciile de urgențe-UPU-SMURD, Camerele de gardă și teste RT-PCR în cadrul secțiilor“, se mai arată în comunicatul de presă.

  Aparținătorii nu mai au voie în spital
  Începând de vineri, 15 iulie 2022, se interzice accesul vizitatorilor și aparținătorilor în spital. „Excepție fac aparținătorii pacienților (covid și non-covid) aflați în stare gravă/critică și care sunt internați la Secțiile ATI/Compartiment ATI Covid. În aceste cazuri, vizitarea pacienților se face în urma unei programări/cerere scrisă aprobată de medicul curant, managerul unității medicale. Vizitatorii vor purta echipament de protecție pus la dispoziție pe fiecare secție, respectând toate măsurile sanitare care se impun.
  Zilnic, pacienții din toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu vor putea primi pachete de la aparținători; pachetele vor fi ridicate de la poarta unității medicale zilnic, după următorul program: 08:00 – 09:00; 11:00 – 12:00; 19:30 – 20:30.

  Toate aceste măsuri sunt temporare și vor fi în vigoare în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus“, au mai transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență.

  Doi pacienți se află la ATI
  În prezent, 15 pacienți cu COVID-19 sunt internați în Secția Boli Infecțioase, aceștia sunt diagnosticați cu SARS-CoV-2 și primesc tratament, iar la Compartimentul ATI-Covid sunt doi pacienți internați. Ieri, la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat 8 pacienți pozitivi la coronavirus care au avut nevoie de internare.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!