spot_img
5.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitateO obște din Crasna trece la un nou amenajament silvic

    O obște din Crasna trece la un nou amenajament silvic

    Jaf în pădure la TurceniUna dintre obștile din Gorj care administrează sute de hectare de pădure intenționează să întocmească un nou amenajament silvic. Este vorba despre o obște din Crasna, care are nevoie să se stabilească modul cum se va face exploatarea pădurilor, cu respectarea regimului silvic, pe suprafețele pe care le deține, pentru o viitoare perioadă de 10 ani.

    Obștea de Moșteni Drăgoiești Dumbrăveni Ungureni Buzești anuntă dezbaterea publică a planului și a Raportului de mediu pentru AMENAJAMENTUL FONDULUI FORESTIER PROPRIETATE PRIVATĂ APARȚINÂND OBȘTII DE MOȘNENI DRĂGOIEȘTI DUMBRĂVENI UNGURENI BUZEȘTI – U.P. I SUNĂTOAREA , din comuna Crasna, extravilan, județul Gorj, ce va avea loc în data de 27.02.2023 ora 14. Dezbaterea publică va avea loc la sediul Primăriei Comunei Crasna, din comuna Crasna, sat Cărpiniș, județul Gorj. Documentele pot fi consultate la sediul Agenției de Protecție a Mediului Gorj, strada Unirii, nr. 76 și pe site-ul APM Gorj http://www.anpm.ro/web/apm-gorj/documente-procedura-sea-si-ea.

    La dezbaterea publică vor participa autoritățile implicate în implementarea planului, precum și publicul interesat. Publicul interesat poate transmite în scris comentarii și propuneri privind documentele menționate până la data de 27.02.2023 , la sediul Agenției de Protecție a Mediului Gorj, sau prin e-mail, la adresa: office@apmgj.anpm.ro și, de asemenea, poate participa la ședința de dezbatere publică.”, conform Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.

    Este de precizat că amenajamentele silvice se elaborează prin unități specializate atestate de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, iar contravaloarea lor se suportă de proprietar, pentru suprafețe de fond forestier mai mari de 10 ha sau administrator în cazul în care proprietarul are înființat ocol silvic de regim și care administrează fondul forestier al acestuia. Amenajamentul silvic este studiul de bază în gestionarea pădurilor, fundamentat ecologic, cu conținut Tehnico-organizatoric, juridic și economic.

    Perioada de valabilitate a amenajamentului silvic este de 10 ani, cu excepția amenajamentelor întocmite pentru pădurile de plop, salcie și alte specii repede crescătoare, la care perioada de valabilitate este de 5 sau de 10 ani.

    Amenajarea pădurilor este ansamblul de preocupări și măsuri menite să asigure aducerea și păstrarea pădurilor în stare corespunzatoare din punctul de vedere al funcțiilor ecologice, economice și sociale pe care acestea le îndeplinesc și este activitate de dezvoltare tehnologică.

    Amenajamentul poate fi întocmit pentru persoana fizică, persoana juridică sau mai multe persoane care își exprimă acordul să-și gospodărească pădurea în cadrul aceluiași amenajament silvic pe perioada valabilității acestuia sau se constituie în Asociație de proprietari de păduri conform Legii. Suprafața minimă care poate face obiectul amenajamentului este 100 ha.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: