spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateSe menține sistemul de plată prin sms a locului de parcare în...

  Se menține sistemul de plată prin sms a locului de parcare în Târgu Jiu

  Autoritățile locale vor păstra, cel puțin încă un an de zile, sistemul de plată prin sms a locului de parcare ocupat în parcările publice cu plată. În Târgu Jiu sunt constituite mai multe parcări publice cu plată. Prin scanarea unui cod cu ajutorului telefonului mobil, se poate accesa o aplicați și achita ora de parcare prin intermediul unui sms.

  Primăria Târgu Jiu a decis că sistemul a dat roade, este funcțional și a alocat în continuare fonduri pentru continuarea abonamentului la o companie de profil și menținerea funcționalității aplicației respective. Bugetul este în jur de 1.400 – 1.600 de lei lunar pentru menținerea activă a aplicației pentru plata parcărilor publice.

  Există, de exemplu, la Piața Centrală, sau la parcarea subterană de la Stadionul Municipal, și sistemul cu eliberare de tichete de parcare. La un moment dat, se punea problema introducerii și de parcometre în parcările publice cu plată, pe lângă sistemul de plată cu ajutorul aplicației și telefonului mobil. Momentan, sistemul alternativ de parcometre nu este disponibil. Totuși, nu toată lumea are posibilitatea de a achita parcarea cu ajutorul telefonului mobil și ar trebui să existe și varianta de a achita cu bani taxa de parcare, în funcție de numărul de ore.

  În municipiul Târgu Jiu mai sunt și locuri de parcare disponibile în parcările de reședință. Aici nu se achită vreo taxă, însă sunt dispionibile doar locurile care nu sunt marcate cu însemnele 24 de ore din 24.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!