spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateSindicalist CEO: Să nu pierdem tot la rediscutarea legii pensiilor, în martie!

  Sindicalist CEO: Să nu pierdem tot la rediscutarea legii pensiilor, în martie!

  Un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este de părere că lucrurile ar putea să sufere modificări în ceea ce privește ieșirea din sistem a angajaților companiei energetice, în contextul modificărilor esențiale ale Legii pensiilor.

  Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a declarat că, în urma reformării sistemului de pensii, condiție prevăzută în PNRR, rămâne de văzut ce va mai fi păstrat din Legea 197 și Legea 74 și viitoarea Lege PLX 618 care încă este la Camera Deputaților.

  „Să nu pierdem tot la rediscutarea legii pensiilor în martie! Mare atenție la modul în care va fi rediscutată și rescrisă Legea pensiilor. Este cunoscut că în luna martie va fi reanalizată Legea pensiilor, în contextul tranșelor din PNRR. În mod normal ar trebui să fie păstrate aceste modificări aduse prin Legea 197 și Legea 74. Dar nu știu când va fi aprobată PLX 618.”, anunță Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie. Acesta a precizat că 1.600 – 2.000 de persoane s-au pensionat de la Complexul Energetic Oltenia în urma aplicării Legii 74. Legea 197 este încă în analiză la instanța supremă, în vederea aplicării unitare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!