spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO „suflă și în iaurt” după suspendarea Acordului de Mediu de la...

  CEO „suflă și în iaurt” după suspendarea Acordului de Mediu de la Roșia

  Complexul Energetic Oltenia suflă acum și în iaurt, după ce a rămas fără Acordul de Mediu pentru Cariera Minieră Roșia. Astfel, este nevoie de prelungirea autorizației de funcționare pentru un obiectiv din cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Rovinari. În acest sens, se va apela la serviciile unei firme de specializate, care va întocmi un raport de evaluare a stării de siguranța pentru prelungirea autorizației de funcționare în condiții de siguranță a depozitului de zgură și cenușă Gârla- SE Rovinari.

  Bugetul alocat pentru achiziția serviciilor de expertiză respective este de peste 40.000 de lei. În 60 de zile, trebuie să fie întocmită și predată întreaga documentație, în așa fel încât Sucursala Electrocentrale de la Rovinari să poată să folosească, în continuare, depozitul de la Gârla. Acesta se află la 4,5 kilometri de sucursala de la Rovinari. Acolo este depozitată zgura și cenușa în urma arderii lignitului în cazanele de la Termocentrală.

  Potrivit Complexului Energetic Oltenia, raportul va evalua starea de siguranță, starea barajelor de la depozit și a instalațiilor aferente. Se va întocmi o documentație tehnică ce va cuprinde rezistența mecanică și stabilitatea, precum și siguranța și accesibilitatea în exploatare. Ulterior, vor putea fi făcute demersuri pentru prelungirea autorizației de funcționare a depozitului de zgură și cenușă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: