spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEconomicFirme importante, interesate de parcul industrial din Bălești

  Firme importante, interesate de parcul industrial din Bălești

  Reprezentanții mai multor firme importante din afara județului Gorj și-au manifestat interesul de a-și începe activitatea în viitorul parc industrial din comuna gorjeană Bălești, punct de lucru al Parcului Industrial Gorj.

  „Există solicitări ferme de închiriere a spațiilor din punctul de lucru de la Bălești. Este vorba de firme importante din afara județului. Sunt firme serioase, care ating un alt palier tehnologic“, a spus Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj.

  Acesta speră ca, în toamna acestui an, să înceapă lucrările de amenajare a parcului industrial: „Este vorba de un perimetru de zece hectare, iar doar pentru împrejmuire este nevoie de doi kilometri de gard, la care se adaugă și un puț de mare adâncime pentru asigurarea apei industriale.

  Există o stație de distriburie de gaze naturale în proximitate și este nevoie de o extindere.

  Dorința mea este ca, în a doua jumătate a acestui an și chiar spre toamă, să săpăm prima fundație la amenajarea parcului industrial de la Bălești“. (Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj)

  Întocmirea Planului Urbanistic Zonal, scoasă la licitație

  În momentul de față, Consiliul Județean Gorj a scos la licitație întocmirea Planului Urbanistic Zonal: „Trebuie să existe în sistemul electronic al licitațiilor solicitarea de ofertă pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru terenul care ne-a fost pus la dispoziție de către Primăria comunei Bălești. Suntem în faza  schimbare de destinație  a terenului care ne-a fost predat, acesta având, în prezent, destinația de pășune. Urmează să fie transferat în zonă intravilană de edificare de instalații și construcții industriale. Este semnat contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate, în care se prevăd toate etapele care trebuie parcurse și ceea ce putem oferi, conform legii. La final, documentația va fi depusă la Ministerul Dezvoltării și vom obține statutul de punct operațional și atunci ne putem implica în ultima etapă, de executare construcții și introducere a utilităților: energie electrică, alimentare cu apă, gaze și canalizare. Cu siguranță se vor identifica surse de finanțare, ca să nu afectăm bugetul județean“, a precizat Eftemie Popescu, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: