spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăEvenimentPersoana rătăcită pe Valea Gilortului

  Persoana rătăcită pe Valea Gilortului

  Acțiune contracronometru, seara trecută, pentru salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj. O persoană s-a rătăcit în zona văii Gilortului din masivul Parâng. Aceasta nu a putut fi localizată după telefonul mobil, iar condițiile meteorologice nefavorabile îi puneau viața în pericol.

  Pentru căutarea persoanei pierdute, au intervenit salvamontiștii aflați în tura de permanență din baza Rânca, iar ca echipe de sprijin cei din bazele Salvamont Polovragi, Baia de Fier și cei din Baza Centrală de intervenție Târgu Jiu. În cele din urmă, evenimentul a avut un final fericit. „Salvamontiștii au reușit să acopere o zona suficient de mare și să localizeze persoana rătăcită. Aceasta a cooperat cu salvatorii, a rămas pe loc, a ascultat semnalele transmise de aceștia și a comunicat când le auzea și din ce direcție. Zona se afla sub incidența unui cod portocaliu de ploi, iar căderile de apa în timpul acțiunii au fost foarte puternice, inclusiv cu descărcări electrice.
  Salvamontiștii au recuperat persoana rătăcită, i-au făcut un prim consult medical, au transportat-o cu ambulanța Salvamont în stațiunea Rânca, unde a fost așteptată de aparținători”, a transmis conducerea Serviciului de Salvamont Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: