spot_img
11.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, februarie 24, 2024
Altele
  AcasăNews AlertComunicat CEO! Compania a vândut energie transparent şi concurenţial

  Comunicat CEO! Compania a vândut energie transparent şi concurenţial

  In toata aceasta perioada cu conditii meteorologice extreme, Complexul Energetic Oltenia a fost unul dintre pilonii importanti care au sustinut Sistemul Energetic National. Din punct de vedere comercial, compania a vandut energie transparent si concurential, pe toate pietele administrate de catre OPCOM, raspunzand in acelasi timp la toate solicitarile TRANSELECTRICA. Acest comportament corect pe piata poate fi confirmat de ANRE si de OPCOM. Ca argument, CE Oltenia a avut permanent afisate oferte corecte de vanzare pe termen lung, pe site-ul OPCOM, la sectiunea PCCB-NC si PCCB-LE si nu a avut oferte de cumparare pe PZU.

  Daca in prima luna a anului, preturile pietei au valori crescute, pentru rezultatul financiar al CE Oltenia la nivelul intregului an, acest aspect are un impact nesemnificativ in comparatie cu pierderea care se inregistreaza in trimestrul II al anului, ca urmare a scaderii consumului, cotei de piata a energiei pe baza de carbune (pana la 15%, fata de 30% in perioada de varf de iarna), precum si a pretului energiei pe piata.
  In trimestrele II si III, producatorii de energie pe baza de carbune nu se mai afla in atentia presei, eforturile facute de acestia pentru mentinerea sigurantei energetice a SEN in perioada de iarna sunt uitate, iar pierderile pe care le inregistreaza ca urmare a reducerii preturilor pe piete, in conditiile cresterii productiei hidro si regenerabile, nu mai prezinta interesul opiniei publice.
  Doar ca, pentru iarna urmatoare sau pentru eventualele situatii de seceta a anului, CE Oltenia trebuie sa efectueze lucrari de intretinere care sa asigure starea tehnica normala de functionare a grupurilor energetice si a capacitatilor miniere, veniturile necesare programelor de mentenanta si investitii situandu-se la un nivel minimal.

  Producatorii de energie pe baza de carbune, avand cele mai mari costuri de productie, nu pot avea beneficii mari, in comparatie cu ceilalti jucatori din piata care au costuri de productie mult mai mici, nici in perioada in care preturile cresc.

  CE Oltenia si-a exprimat public aprecierea asupra demersului autoritatilor competente de a analiza modul de functionare a pietei de energie electrica luand in considerare atat pretul, cat si volumul tranzactiilor realizate pe pietele angro pe termen scurt in corelare cu tranzactiile realizate pe termen lung.

  Sursa: Comunicat CE Oltenia

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: