spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăPoliticSenator: Angajatorul trebuie să echivaleze condițiile de muncă de la CEO nu...

  Senator: Angajatorul trebuie să echivaleze condițiile de muncă de la CEO nu parlamentarii sau Guvernul

  Parlamentarul de Gorj, Cristinel Rujan, este de părere că rezolvarea problemelor legate de pensionarea anticipată la Complexul Energetic Oltenia au fost și sunt în mâna angajatorului. Toată legislația elaborată și adoptată până acum a avut ca fundament realitățile existente. Potrivit lui Cristinel Rujan, era în responsabilitatea angajatorului să le acorde muncitorilor condițiile legale de muncă și să achite contribuțiile aferente.

  În unele sucursale sau puncte de lucru angajații nu au beneficiat de grupa de muncă după 2001. S-a vorbit și despre responsabilitatea organizațiilor sindicale care fie nu au luptat pentru drepturile oamenilor, fie au fost de acord ca unele drepturi să fie eliminate. Prin urmare, unii angajați ai Complexului Energetic Oltenia au fost încadrați în condiții normale de lucru între 2001 – 2021, cu toate că au lucrat în condiții foarte grele de muncă, care ar trebui să fie echivalate condițiilor speciale în prezent.

  Senatorul Cristinel Rujan a precizat că este în responsabilitatea angajatorului să rezolve toate problemele legat de condițiile de muncă, iar legiuitorul sau guvernul pot adopta rapid actele normative necesare. Este vorba de o nouă lege sau o Ordonanță de Urgență, care să prevadă chiar scutirea de la plata contribuțiilor pentru perioada 2001 – 2021.

  Pe de altă parte, Legea 7 din 2022 care modifică Legea pensiilor ar urma să acopere și perioada 2001 – 2021, după cum au anunțat parlamentarii de Gorj, Claudiu Manta și Mihai Weber. Acesta din urmă este de părere că va exista o interpretare unitară a legii la nivelul Casei Naționale de Pensii și va fi acoperită și perioada cu probleme, 2001 – 2021.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: