spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăPoliticSONDAJ: PSD conduce detașat, AUR suflă în ceafă PNL-ului

  SONDAJ: PSD conduce detașat, AUR suflă în ceafă PNL-ului

  Potrivit celui mai nou sondaj de opinie, Partidul Social Democrat conduce detașat, în timp ce Partidul Național Liberal, aflat cu 9 puncte procentuale mai jos, e urmărit, e urmărit, la mică distanță, de Alianța pentru Unirea Românilor.

  PSD și PNL continuă să fie pe primele două locuri în preferințele electoratului, potrivit sondajului realizat INSCOP Research l, PSD cu 30,4%, iar PNL cu 21,6. Liberalii sunt urmați de AUR, cu 19,1%. Era de așteptat ca AUR să crească în ultimii doi ani, având în vedere faptul că este în opoziție, iar liderul său, George Simion, folosește orice situație pentru a protesta împotriva partidelor de la guvernare, ca să iasă în evidență. De altfel, acesta a recunoscut faptul că merge peste tot unde este mulțime adunată, ca să facă postări, iar acțiunile sale să fie preluate de presă.

  Sondajul de opinie la nivel național a fost realizat INSCOP Research l. Datele au fost culese în perioada 1 -13 feb 2023 . Metoda de cercetare a fost: interviu prin intermediul chestionarului.

  Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu aleatory, fiind de 1000 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.1 %, la un grad de încredere de 95%

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: