spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăEducatieActivități inedite și atractive cu prilejul „Zilei Pământului” la Școala Gimnazială ”Gheorghe...

  Activități inedite și atractive cu prilejul „Zilei Pământului” la Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărescu” din Târgu Jiu

  Subiectul protejării planetei, din ce în ce mai dezbătut la nivel mondial, urmărește schimbarea viziunii pe care noi o avem asupra lumii şi înţelegerea relaţiilor dintre om și mediul său din punct de vedere intelectual, material, spațial, social și afectiv pentru a obține o calitate durabilă a vieții .

  Ziua Pământului, a Planetei care ne găzduiește așa cum suntem noi oamenii, imperfecți, este ziua în care ne reamintim că această planetă merită să fie respectată mai mult.

  Cu siguranță că o zi nu este suficientă, dar constituie pentru elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărescu” din Târgu Jiu un optim prilej de conștientizare și un motiv de a întreprinde activități pline de sens pentru o mai bună protejare a Pământului.

  Încercând să răspundă unei serii de întrebări: Cum poți să-ți aduci tu contribuția la salvarea planetei? Cum poți să folosești mai puțină energie? Cum putem produce mai puține deșeuri? Cum putem contribui la reducerea consumului de combustibili fosili, a poluării industriale?, elevii noștri au căutat să găsească soluții acestor probleme, dar și să pună în dezbatere multe altele legate de schimbările climatice, de specii de plante și animale aflate pe cale de dispariție, de sănătatea PLANETEI etc.

  Formele  de realizare a activităților propuse sunt diversificate și atractive: observaţii, experimente, prezentări PPT, desene, activităţi practice, expoziţii, crearea de povestiri, sloganuri, dar și lecţii cross-curriculare interactive și jocuri tematice.

  Activitățile organizate în această perioadă fac parte din planul de implementare al Proiectului ”Arc-en-ciel en vert”, numărul de referință 2021-1-RO01-KA220-SCH-000031620, în cadrul Programului Erasmus +, acțiunea KA220, în care Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărescu” din Târgu Jiu este implicată ca și coordonator, colaborând într-un parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar cu școli din România, Bulgaria, Macedonia de Nord și Turcia.

  Este vorba de Școala Gimnazială ”Ion Vâlceanu” Drăgotești, județul Gorj (România), PLTG „Nikola Vaptsarov”, Bansko (Bulgaria), Opstinsko osnovno uciliste ”Goce Delcev” Sveti Nikole (Macedonia de Nord) și Sebil Sehit Mustafa Oguz Ortaokulu, Mersin (Turcia).

  Unitatea noastră școlară continuă tradiția derulării proiectelor de parteneriat european, acestea constituind modalităţi formale, nonformale şi informale de dezvoltare  personală și profesională, dar și o cale de a experimenta noi modalități de învățare pentru elevi, de comunicare interculturală eficientă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: