spot_img
11.3 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăSocialFestival de colinde la Târgu Cărbunești

  Festival de colinde la Târgu Cărbunești

  Festivalul Județean de Colinde „E vremea  Colindelor” va avea loc miercuri, 14 decembrie, la Casa de Cultură Tudor Arghezi din cadrul Primăriei Târgu Cărbunești.

  Festivalul va cuprinde un concurs de colinde, recitaluri și gala laureaţilor.

  Festivalul va avea două secțiuni: muzică folk interpreți-colinde și grupuri muzică folk- colinde.

  Din juriu vor face parte reprezentanți ai vieţii culturale și muzicale din județul Gorj. Juriul are latitudinea să redistribuie premiile.

  „În spectacolul-concurs participanţii vor interpreta o singură melodie din repertoriul românesc, “live”, melodiile fiind acompaniate de negative pe suport cd sau mp3, sau, în cazul formaţiilor, de instrumente specifice genului. Excepţie fac formaţiile vocal-instrumentale la care numărul pieselor interpretate se va stabili în comun cu juriu şi cu coordonatorii de grup.Toţi participanţii sunt obligaţi să aibă asupra lor documente de identitate. Organizatorii nu se fac responsabili pentru calitatea negativelor. Concurenţii participanţi vor ceda drepturile de difuzare şi reproducere a melodiilor  pe suport audio – video sub sigla festivalului. Transportul concurenților va fi suportat de fiecare unitate participantă“, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj .

  Organizatorii festivalului sunt: U.A.T Orașul Târgu Cărbunești, Centrul Cultural și Biblioteca Tudor Arghezi și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: